Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Sustav eDozvola implementiran je na razini Države 2014. godine te se primjenjuje u upravnim odjelima županija, velikih gradova i gradova sjedišta županija koji obavljaju poslove izdavanja dozvola, izuzev upravnih odjela Primorsko-goranske županije, Grada Zagreba i Grada Rijeke. Krajem 2017. godine sustav je nadograđen novim funkcionalnostima.
Prije uvođenja sustava eDozvola u Hrvatskoj se na građevinsku dozvolu čekalo u prosjeku gotovo godinu dana no sustav eDozvola bitno je ubrzao postupak izdavanja akata za gradnju. Zakonski rok za izdavanje građevinske dozvole u Hrvatskoj iznosi 30 dana, a brojni upravni odjeli uspijevaju dozvolu izdati u bitno kraćem roku. Prema analizi Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja u 2017. godini rok za izdavanje građevinske dozvole bio je najkraći u Samoboru i iznosi svega 11 dana, državni prosjek je 31 dan. Nakon Samobora, najbrži grad je Varaždin kojem za izdavanje dozvole treba 13 dana, slijedi Virovitica – 14 dana, pa Koprivnica, Čakovec i Bjelovar – 15, Krapina – 17, te Dubrovnik – 20 i Vukovar – 24 dana.
Od 30 gradova koji izdaju dozvole preko sustava eDozvola u sedam njih se čeka manje od 20 dana, a među njima je i Krapina.

U deset gradova prosjek izdavanja dozvole iznosi između 20 i 30 dana, a u ostalim se čeka od 30 pa i do 53 dana. Što se tiče županija, samo pet ih taj posao odradi za manje od 20 dana, a najduži rok čekanja na dozvolu je 50 dana. Što se tiče županija, najbrža je Međimurska, kojoj treba 15 dana, potom Koprivničko-križevačka, Bjelovarsko-bilogorska i Osječko-baranjska kojima treba 16 dana te Varaždinska u kojoj se na dozvolu čeka 17 dana.