Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović je drugi dan boravka u Krapinsko-zagorskoj županiji počela posjetom rodnoj kući prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću, gdje je zapalila svijeću i položila cvijeće, upisala se u knjigu sjećanja te razgledala eksponate u kući. Predsjednica je, nakon obilaska tvrtke Predionica Klanjec te polaganja cvijeća i susreta s građanima kod spomenika hrvatskoj himni Lijepa naša u Zelenjaku, obišla i tvrtku AquafilCRO u Oroslavju, gdje je rano jučer izbio veliki požar. Nakon toga je u prostorijama Općine Hum na Stuli održan susret sa zagorskim gospodarstvenicima, poduzetnicima i obrtnicima, a susretu su prisustvovali načelnik općine Zvonko Jutriša, Davor Pleško predsjednik Obrtničke komore Krapinsko- zagorske županije, Josip Grilec predsjednik HGK-Županijske komore Krapina, Dragutin Ranogajec predsjednik Hrvatske obrtničke komore i savjetnik predsjednice za gospodarstvo kao i državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Mario Antonić. U tijeku dana je u privremenom Uredu predsjednice u Krapinsko-zagorskoj županiji održano i potpisivanje ugovora o ustupanju korištenja dijela dvorca Stubički Golubovec Krapinsko-zagorskoj županiji i Gradu Donja Stubica, koji u njemu pripremaju uspostavu znanstveno-edukativnog centra. Ugovor su u prisutnosti Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović potpisali ministar državne imovine Goran Marić, župan KZŽ Željko Kolar, gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić, a gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović ovom prilikom primio je odluku o ustupanju zemljišta, važnog za uređenje šetnice uz Krapinčicu i izgradnju mosta koji spaja Ulicu dr. Franje Tuđmana i Ulicu Frana Galovića, u vlasništvo Grada Krapine.
Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je i Krapinske Toplice gdje je u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice održala sastanak s turističkim djelatnicima i ravnateljima zdravstvenih ustanova na temu kontinentalni turizam i zdravstveni turizam, te obišla samu Bolnicu, Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice, kao i vodeni park Aqua Vivae. Na kraju drugog dana posjete Predsjednica se vratila u Krapinu, gdje je posjetila tvrtke Kotka d.d. i Presečki grupa d.o.o, Dom za starije i nemoćne osobe Sveti Nikola te samostan franjevaca Provincije sv. Ćirila i Metoda.

Pogledaj ove slike na Flickru