Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Priznanje za promociju zagorskog sporta u 2017. dobila je Jelena Lež, dvostruka prvakinja Hrvatske u twirlingu i pobjednica Slovenija Open kupa, a na svjetskom twirling kupu u Poreču osvojila je sedamnaesto mjesto. Na festivalu sporta ispred Hrvatskog twirling saveza prezentira elemente twirlinga kao sporta. Da je zdrav duh u zdravom i lijepom tijelu potvrđuje Jelena koja se je plasirala u finale izbora za Miss sporta Hrvatske.

Priznanje za promociju zagorskog sporta u 2017. također je primio i Rukometni klub Zagorec, Krapina. Od 2015., u klubu su počeli intenzivnije raditi s najmlađim uzrastima, tako da će kroz neko vrijeme ponovo imati vlastiti kadar s kojim će postizati uspjehe na rukometnim terenima diljem Hrvatske. S obzirom da je u 2016. godini sklopljen Ugovor o suradnji s Rukometnom akademijom Dvoršek, te da do sada klub ima preko 80 polaznika rukometne škole, djevojčice i dječake uzrasta od 6-16 godina s tendencijom povećanja broja polaznika rukometne škole, čelnici kluba smatraju da bi Krapina uskoro trebala postati vodeći rukometni centar naše županije u kojem bi „stvarali“ buduće rukometašice i rukometaše. U radu s djecom učestvuju 3 trenera koji su završili više trenerske škole i vlasnici su trenerskih rukometnih licenci. To dokazuje i sve veći broj djece koja dolaze i iz drugih sportova i priključuju se rukometnoj školi RK Zagorec. Od 2017. godine klub u natjecanju nakon 27 godina ima i dečke a koje se odvija u sklopu 2. HRKL. Od sezone 2017.-2018. u sustavu natjecanja ima ukupno 4 ekipe i to dvije muške i dvije ženske , djevojčice i dječake od 2002.-2010. godišta. Utakmice se igraju od Kutine, Križa, Rugvice, Zagreba, Dugog Sela, Samobora, Siska, Petrinje, pa do Karlovca.

Priznanje za razvoj sporta KZŽ dobio je Miljenko Merkaš čiji se talent posebno isticao u stolnom tenisu, u kojem je kao 12-godišnji dječak osvojio naslov prvaka Sjeverozapadne Hrvatske. S 15 godina počinje se aktivno baviti nogometom kao igrač NK Jedinstva iz Svetog Križa Začretja. Od 1979.-1986. igra za seniorsku ekipu istog kluba. Nakon desetak godina provedenih na radu u inozemstvu, vraća se u Hrvatsku gdje nastavlja pratiti i pomagati zagorski sport. Upoznat situacijom u NK Zagorec Krapina, gdje mu sin trenira od najmlađe dobi, aktivno se uključuje u rad kluba. Prije dvije godine je izabran u Izvršni odbor kluba. Cijelo to vrijeme Miljenko je bio voditelj Omladinskog pogona Zagorca. Trenutno obnaša funkciju predsjednika najstarijeg i najtrofejnijeg zagorskog kluba.

Priznanje za razvoj sporta KZŽ također je pripalo I Miloradu Videkoviću, profesoru geografije koji dugi niz godina prati i piše o zagorskom sportu. Za svoj novinarski rad primio je priznanja i zahvalnice: Rukometnog kluba Zagorec za nesebičnu pomoć i podršku na promicanju športa, Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata za svekoliku potporu i nesebičnu pomoć u organizaciji i provedbi Državnog športskog natjecanja, Krapinskog športskog savez za praćenje sporta u pisanim medijima i Športskog plesnog kluba Habanera,g Krapina za uspješnu višegodišnju suradnju. U monografiji „Krapinskih osam stoljeća“ obradio je područje krapinskog sporta. Kroz svoje dugogodišnje novinarsko djelovanje objavio preko 10.000 članaka vezanih uz sport, kulturu i obrazovanje u Krapini i Krapinsko - zagorskoj županiji.

Juniorke KK Krapina, osvojile su treće mjesto u kategoriji najbolja ženska ekipa KZŽ. Odličnim igrama u prošloj sezoni, mlade košarkašice KK Krapina, osvojile su prvo mjesto na ljestvici i na taj način su se plasirale u 1. Juniorsku košarkašku ligu

U kategoriji za najboljeg sportaša KZŽ (ekipni sportovi) pobijedio je seniorski igrač NK Zagorec Matija Smrekar. Matija je najbolji igrač NK Zagorec iz Krapine i drugi strijelac Treće hrvatske nogometne lige zapad te član županijske nogometne reprezentacije.

Pogledaj ove slike na Flickru