Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

U subotu 3. ožujka 2018. godine u restoranu KTC-a u Krapini, održana je 143. redovna godišnja izvještajna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krapina, najstarijeg dobrovoljnog vatrogasnog društva u Zagorju. Na izvještajnoj skupštini radno predsjedništvo kojeg su činili Dražen Strabić i Hinko Strahinec, podnijelo je izvješće o radu tijekom prošle godine, nakon čega su dodijeljene spomenice i vatrogasne medalje jubilarcima i najaktivnijim članovima Društva. Prema kategorizaciji članstva, DVD Krapina broji: 33 operativna člana, 24 pričuvna člana, 5 vatrogasnih veterana, 14 podupirajućih i 24 člana vatrogasnog podmlatka i mladeži. DVD Krapina veliku pažnju posvećuje osposobljavanju članova, te je u 2017. god. nastavljen kontinuitet školovanja vatrogasnih kadrova. Članovi DVD Krapina su u 2017. godini sudjelovali na ukupno 24 intervencije, različitim aktivnostima, predavanjima, vatrogasnim vježbama, radnim akcijama, dežurstvima na priobalju, na izvanrednim i redovnim dislokacijama na Jadranu i mnogim drugim aktivnostima. Također su bili domaćin i suorganizator 12. Županijskog vatrogasnog natjecanja podmlatka i mladeži. Društvo surađuje s mnogim Udrugama s područja grada Krapine u organizaciji raznih manifestacija od značaja za Grad Krapinu.

Uzvanike i članove DVD-a Krapina pozdravili su zamjenik gradonačelnika Drago Kozina, predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije Stjepan Skuliber i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu KZŽ Krešimir Božić. Zamjenik gradonačelnika Drago Kozina zaželio je članovima DVD-a da u skoroj budućnosti povećaju broj članova, istaknuvši da je Grad u posljednjih pet godina, za rad krapinskog DVD-a izdvojio gotovo 1,4 milijuna kuna, dodajući da i dalje mogu računati na potporu Grada Krapine. Skupštini su prisustvovali uz DVD-e iz Krapinsko-zagorske županije i gosti iz Austrije, Slovenije, Metkovića te Zadra.

Društvu su rođendan čestitali i svi ostali predstavnici vatrogasnih društava koji su bili na Skupštini, a potom je krapinski župnik vlč. Tomica Šestak zajedno sa bivšim krapinskim župnikom Josipom Banom, blagoslovo krapinske vatrogasce i njihove goste, nakon čega je prilikom svečane primopredaje blagoslovljeno i novo kombi vozilo DVD-u Krapina, što je popraćeno vatrometom. Ključeve vatrogasnog kombija predsjedniku DVD-a Krapina predao je zamjenik gradonačelnika grada Krapine Drago Kozina. Nakon blagoslova, upriličen je domjenak za goste i članove Društva.

 

Pogledaj ove slike na Flickru