Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

U petak 2. ožujka 2018. godine u Festivalskoj dvorani u Krapini, predstavljena je Sveučilišna monografija Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina pod nazivom „AUTOBUSNI KOLODVORI U HRVATSKOJ“. Monografija je pisana na temelju istraživanja provedenih na 90 autobusnih kolodvora u Hrvatskoj, od čega je monografijom obuhvaćeno 79 kolodvora koji imaju aktivni status kolodvora. Cilj je skrenuti pažnju na povijesna i kulturna blaga, koje posjeduju hrvatski gradovi u kojima su autobusni kolodvori smješteni, a monografija se sastoji iz četiri dijela: prezentacije autobusnih kolodvora, autobusnih stajališta, kategorizacije autobusnih kolodvora i dijelova Zakona o prijevozu u cestovnom prometu koji se odnosi na autobusne kolodvore.

Namijenjena je studentima diplomskog studija te završenim mag. inženjerima u cestovnom i gradskom prometu pri studijskom programu PROMET, Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina, kao i studentima na visokim učilištima, veleučilištima na studiju prometne logistike te na drugim tehničkim fakultetima. Autori su dr. sc. Antun Presečki, prof. v.š., mr. sc. Ivica Presečki, Nenad Sikirica, mag. ing. el., Ivica Zubić i mag. ing. traff. Prof. dr. sc. Gordana Štefančić.

Promociji monografije prisustvovali su gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, zamjenik gradonačelnika Drago Kozina te zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek.

Pogledaj ove slike na Flickru