Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

U petak 6. travnja 2018. godine u prepunoj Festivalskoj dvorani, nastupom plesnog para Karle Nikolovske i Hrvoje Veličkovića iz zagrebačkog Plesnog centra “Nicolas”, počelo je jedanaesto izdanje Glumačkog festivala u Krapini. GFUK je otvorila predstava Mire Gavrana “Sve o ženama”, u kojoj, uz Kristinu Krepelu, Lanu Gojak i Katarinu Arbanas, igra i Mirela Videk. Prije početka predstave brojne okupljene u Festivalskoj dvorani pozdravio je umjetnički ravnatelj Glumačkog festivala u Krapini Adam Končić. Otvorenju GFUK-a prisustvovao je krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović sa zamjenicima Brankom Varjačićem i Dragom Kozinom.
– Krapina s ponosom nosi epitet grada povijesti i kulture, a GFUK je postao neizostavan dio kalendara kulturnih događanja u Krapini, a usudio bih se reći, u cijelom Zagorju. Na temelju GFUK-a, ali i posjećenosti drugih kazališnih predstava tijekom cijele godine ovdje u Krapini, mogu reći da Krapinčani, ali i svi Zagorci, vole kazalište i predstave su uvijek unaprijed rasprodane – rekao je Gregurović.
Otvorenju je prisustvovao i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar sa zamjenicima Jasnom Petek i Anđelkom Ferek- Jambrekom, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić te saborski zastupnik Žarko Tušek. GFUK traje do 22. travnja, a do kraja festivala biti će održano ukupno 30 predstava u 24 jedinice lokalne samouprave.

Pogledaj ove slike na Flickru