Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Grad Krapina već neko vrijeme radi na izgradnji i obnovi sadržaja namijenjenih djeci i mladima, u nastojanju da svaki mjesni odbor dobije dječje igralište. U proteklom je razdoblju uređeno već nekoliko igrališta i taj će ciklus uskoro biti zaokružen. Nakon što je nedavno završeno uređenje igrališta uz Osnovnu školu Augusta Cesarca, vrijedno 1,2 milijuna kuna, novo igralište dobiva i naselje Šabac, a radove vrijedne ukupno 450.000 kuna koji su u završnoj fazi, obišli su gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović i direktorica Krakoma Katarina Posilović.

 – Izuzetno mi je drago što smo realizirali ovu investiciju u naselju Šabac, koje je jedno od većih na području grada. S obzirom na to da je od ovdašnjih građana postojala inicijativa već duže vrijeme da se napravi takav sadržaj, odlučili smo dio gradskog zemljišta iskoristiti i pretvoriti ga u igralište – rekao je gradonačelnik Zoran Gregurović. Također je istaknuo da sami radovi nisu bili nimalo jednostavni, igralište se moralo ukopati, a postavljane su i drenažne cijevi te je riješena odvodnja za kuće koje se nalaze oko igrališta.

– Odlučili smo se za umjetnu travu, kao svojevrsni pilot projekt, ali i, s obzirom na to da je ovo gusto naseljeno područje, da lopte jako ne lupaju oko kuća, da to bude prihvatljivo svima koji žive oko igrališta. Također su uređene prilazne staze do igrališta i moram reći da ovo stvarno lijepo izgleda i da će biti na korist i zadovoljstvo svim stanovnicima ovog dijela grada, ali i svima drugima koji će ovdje doći. Ovdje se već sada skuplja velik broj djece i starijih, što mi je posebno drago, znači da smo napravili dobar posao, kao i kod uređenja igrališta kod OŠ Augusta Cesarca, ali i svim drugim gradskim igralištima koja smo gradili ili uređivali nova – zaključio je gradonačelnik.
Direktorica Krakoma Katarina Posilović dodala je da su radovi počeli početkom studenog prošle godine, a duga zima s puno snijega ih je malo odužila, pa je glavnina posla odrađena tijekom ožujka i travnja.
– Radovi su bili dosta komplicirani, s obzirom na konfiguraciju terena, tako da se dugo radilo na tome da se uopće dobije ravni teren za ovo nogometno igralište – objasnila je direktorica Posilović.
Gradonačelnik Gregurović također je najavio izgradnju igrališta u Žutnici i na Tkalcima, te uređenje igrališta na Trškom Vrhu, koje će se urediti ove godine. – Na Trškom Vrhu će se u prvom koraku urediti dječje igralište s novim spravama, a na jesen ili na proljeće bi se išlo s uređenjem nogometnog igrališta, za što je troškovnik napravljen – istaknuo je Gregurović, zaključivši da bi se cijela priča s dječjim igralištima završila s još dva – u Polju Krapinskom i u Gornjoj Pačetini, nakon čega bi preostalo samo dodatno opremanje ili rekonstrukcija postojećih igrališta na području Grada Krapine.

Pogledaj ove slike na Flickru