Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Danas je blagdan Sv. Florijana, međunarodni dan vatrogasaca. Sveti Florijan općepoznat je u narodu, hrvatski su ga vatrogasci prihvatili kao svog zaštitnika po uzoru na europske vatrogasce, a tradicija obilježavana ovog sveca na današnji dan traje od sredine XIX. stoljeća u svim vatrogasnim društvima. Posvećene su mu mnoge crkve i kapelice, podignuti brojni spomenici, postavljene slike i kipovi u mnogim crkvama i vatrogasnim domovima.
Gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović sa zamjenicima i predsjednikom Gradskog vijeća upućuje iskrene čestitke u ime Grada Krapine svim pripadnicima javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava, povodom Međunarodnog dana vatrogasaca i blagdana svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca.
- „Vatrogastvo je plemenit i požrtvovan poziv koji nam ulijeva povjerenje i osjećaj sigurnosti u zaštiti od požara i ostalih elementarnih nepogoda. Vatrogasci se žrtvuju i ugrožavaju vlastite živote kako bi spasili tuđe živote i imovinu, a tu humanu profesiju obavljaju sa čašću, skromnošću i dostojanstvom vrijednim divljenja. Sretan sam i ponosan što sam i sam dugi niz godina dio vatrogasne zajednice, a moram s dodatnim ponosom istaknuti kako mi u Krapini imamo i najstarije dobrovoljno vatrogasno društvo u Zagorju. Grad Krapina kontinuirano financijski podupire vatrogasnu djelatnost na svom području. Vrlo je bitno da čuvamo vatrogasnu tradiciju, obučavamo mlade ljude, hrabre i spremne za pravovremeno, kvalitetno i stručno pružanje pomoći svima kojima je to potrebno. Svim vatrogascima čestitam njihov dan! Želim im svima puno uspjeha u obavljanju ovog iznimnog posla, uz naravno što manje intervencija.
Uz srdačan pozdrav, „Vatru gasi, brata spasi“- istaknuo je gradonačelnik Zoran Gregurović.