Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

U petak 1. lipnja 2018. godine, u prostorijama GDCK Krapina održana je konferencija za novinare povodom potpisivanja Ugovora za projekt „Žene za Zagorje“, prijavljenog na Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – program zapošljavanja žena“, Ministarstva rada i mirovinskoga sustava koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. Projekt su predstavili ravnatelj GDCK Krapina Davor Šimunović, v.d. predstojnika HZZ-a Područnog ureda Krapina Goran Vukmanić, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Krapina Sergej – Augustin Erdelja te gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 9.992.215,16 kuna, za što će se dodijeliti bespovratna sredstva u 100%-tnom intenzitetu potpore. Projekt će trajati 30 mjeseci i provodit će se na području 13 jedinica lokalne samouprave, odnosno na području Gradskih društava Crvenog križa Krapina, Pregrada i Klanjec.

U sklopu projekta, bit će zaposleno 50 žena, koje će proći edukaciju za njegovateljice te će pružati potporu i podršku za 250 krajnjih korisnika u nepovoljnom položaju. Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena, zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizik od siromaštva, te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete krajnjih korisnika.

Ravnatelj Šimunović je naglasio da je GDCK Krapina, uvidio važnost otvaranja mnogih natječaja te zaposlio osobu zaduženu za prijavu na EU projekte.

– Želio bih istaknuti da projekt “Žene za Zagorje” nije jedini koji smo dobili. Tu je i projekt HEP-a u vrijednosti 20 tisuća kuna, “Prikupljanje i pranje odjeće i obuće za socijalno ugrožene građane”, zatim je tu projekt “Zdravstvena prevencija za bolju budućnost naše djece”, prijavljen na županijski natječaj, za koji smo također dobili 20 tisuća kuna, a predana su još četiri projekta, koji su u fazi ocjenjivanja – istaknuo je Šimunović.

Partneri na projektu GDCK-u Krapina, uz GDCK Pregrada i Klanjec, su Društvo invalida rada Krapina, 13 jedinica lokalne samouprave, Centri za socijalnu skrb Zabok i Krapina, te Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Krapina.

Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Krapina Sergej – Augustin Erdelja rekao je kako je projekt “Žene za Zagorje” za CZSS Krapina važan zbog zapošljavanja 50 osoba iz teže zapošljivih skupina i iz razloga što će 250 korisnika moći ostati kod kuće u svojim obiteljima te neće morati biti smještene u domove za starije i nemoćne, zahvaljujući dodatnoj njezi koja će im biti pružena kroz projekt.

V.d. predstojnika HZZ-a Područnog ureda Krapina Goran Vukmanić spomenuo je kako su Ministarstvo rada i mirovinskog sustava i HZZ pokrenuli niz aktivnosti pod nazivom “Zaposli se u Hrvatskoj” te kako je Vlada RH u ovoj godini izdvojila više od 2,6 milijardi kuna za poticanje zapošljavanja, što je najveći iznos ikad namijenjen u tu svrhu.

Krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović rekao je kako je iznimno ponosan na GDCK Krapinu i kako nije mala stvar povući 10 milijuna kuna iz EU fondova.

– Mislim da smo veliki korak napravili kada smo krenuli u uređenje prostora za županijsko i gradsko Društvo Crvenog križa, jer su oni time dobili brojne nove mogućnosti, između ostaloga, i za dodatno zapošljavanje, pogotovo što se tiče pripreme EU projekata, i sada vidimo rezultate – zaključio je gradonačelnik Gregurović.

Pogledaj ove slike na Flickru