Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

U srijedu 13. lipnja 2018. godine, povodom završetka školske godine, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak obišla je Srednju školu Krapina.
Srednja škola Krapina uvela je novi razred CNC operatera na zahtjev gospodarstvenika, a za modernizaciju strukovnih kurikuluma i razvoj fakultativnih programa u STEM području škola je iz EU fondova osigurala gotovo tri milijuna kuna.
U pratnji ministrice tijekom posjeta i obilaska Škole bili su, ravnatelj SŠ Krapina Ivica Rozijan, gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović, pomoćnik ministrice Vlado Prskalo, saborska zastupnica Marija Puh te zamjenici župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek i Anđelko Ferek Jambrek.

– Namjerno smo izabrali strukovnu školu, da skrenemo pozornost i javnosti i učenika na strukovno obrazovanje, u kojem je 70 posto svih naših srednjoškolaca i zato moramo posebnu pažnju posvetiti baš reformi strukovnog obrazovanja, koja je, pored kurikularne reforme općeg obrazovanja, u fokusu našeg Ministarstva za sljedeće razdoblje. Izabrali smo školu koja je uspješna, jer brzo reagira na potrebe lokalnih poslodavaca, i formiranje dvaju novih razrednih odjeljenja za CNC operatere je nešto što pokazuje da škole, u suradnji s Ministarstvom, mogu brzo i efikasno odgovoriti na potrebe tržišta rada. Također, škola je uspješnu u povlačenju sredstava iz EU fondova, što je dobra mogućnost ne samo za opremanje škola, nego i za usavršavanje nastavnika, i naša je namjera da takve škole, njihove zaposlenike i ravnatelje nagradimo, a to smo ugradili i kao mogućnost u izmjene i dopune Zakona o odgoju i obrazovanju, koje će uskoro imati svoje drugo čitanje u Saboru – istaknula je ministrica.
Dodala je i kako ovog petka istječe rok za predaju prijava za uspostavljanje regionalnih centara kompetentnosti.
– Na taj način ćemo omogućiti školama koje su već vrlo dobre, da postanu izvrsne, uz pomoć sredstava iz dvaju europskih fondova, u kojima je za tu namjenu ukupno osigurano milijardu kuna, stoga mislim da je dobra prilika da to danas obilježimo i ovdje u Krapini – rekla je ministrica Divjak koja je
najavila i kako ove jeseni, u sklopu projekta “Škola za život”, kreće eksperimentalna provedba cjelovite kurikularne reforme u 74 hrvatske škole.
Gradonačelnik Zoran Gregurović je istaknuo kako mu je drago što je ministrica odabrala upravo SŠ Krapina.
– Iako Grad nije osnivač Srednje škole Krapina, kroz proteklih 20-ak godina uloženo je iz gradskog proračuna više milijuna kuna za opremanje ove zgrade, ali i sportske dvorane i drago mi je što je to urodilo plodom i što je ovo postala jedna od najboljih srednjih škola u našoj domovini. Međutim, isto tako ne smijemo zanemariti niti naše osnovne škole, čiji učenici postižu odlične rezultate na županijskim i državnim natjecanjima i sve pohvale njima, ali i učiteljima – zaključio je gradonačelnik Gregurović.
Nakon krapinske Srednje škole ministrica Divjak posjetila je i radobojsku OŠ Side Košutić.

Pogledaj ove slike na Flickru