Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Zemlja partner 26. Međunarodnog sajma gospodarstva, Zagorskog gospodarskog zbora, koji će se održati u sklopu Tjedna kajkavske kulture u Krapini od 6. do 8. rujna, ove je godine Republika Austrija, a tim povodom Krapinsko – zagorsku županiju posjetila je voditeljica Trgovinskog odjela u austrijskom veleposlanstvu, Sonja Holocher – Ertl.
– Zahvaljujem se u ime austrijske Gospodarske komore i Austrijskog veleposlanstva u Hrvatskoj što imamo priliku sudjelovati kao zemlja partner na sajmu u Krapini. Krapinsko – zagorska županija ima čvrstu poveznicu s Republikom Austrijom. Već imamo na ovom području četiri poduzeća, primjera investicija iz Austrije, i jako dobru suradnju s mnogim hrvatskim poduzećima. Sudjelovanje kao zemlje partnera na ovogodišnjem sajmu, zasigurno će doprinijeti i rastu popularnosti ove regije u Austriji i raduje me što će to pojačati suradnju na gospodarskom planu između Republike Austrije i Krapinsko – zagorske županije – istaknula je Holocher – Ertl.
Najprije je održan sastanak u Uredu župana Kolara kojemu je prisustvovao i gradonačelnik Zoran Gregurović, a zatim je u prostorijama Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina održan sastanak s organizatorima Zbora, predstavnicima Gospodarske i Obrtničke komore, Grada Krapine i Krapinsko – zagorske županije koji su voditeljicu Trgovinskog odjela u austrijskom veleposlanstvu upoznali s gospodarstvom KZŽ.

Gradonačelnik Zoran Gregurović izrazio je zadovoljstvo što je upravo Austrija partner ovogodišnjeg ZGZ-a.
– Zagorsko gospodarstvo je izvozno orijentirano, najviše izvozimo upravo u Austriju i Sloveniju, koja nam je bila partner prošle godine. Iz godine u godinu trudimo se dići ovaj Zbor na još višu razinu, da on postane još bolji, jer smatramo da sjeverozapadna Hrvatska zaslužuje da ima jedan velik, pravi i kvalitetan gospodarski zbor, upravo iz razloga što jedna trećina naše domovine govori kajkavski, i ta jedna trećina puni dvije trećine državnog budžeta. 26. “Gospodarski zbor” održava se u godini kada obilježavamo 825 godina od prvog spomena imena grada Krapine i kada obilježavamo 420 godina od održavanja prvog zasjedanja Hrvatskog sabora na našem Starom gradu – rekao je Gregurović.

Pogledaj ove slike na Flickru