Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Gradski puhački orkestar Krapina od 20.- 22. srpnja boravio je u Poljskoj, gradu Mszana Dolna gdje u nedjelju nastupio na 11. međunarodnom festivalu puhačkih orkestara. Gradonačelnik Zoran Gregurović prihvatio je poziv poljskog kolege te je zajedno putovao i živio sa članovima Gradskog puhačkog orkestra Krapina. U petak, prvog dana boravka upriličen je prijem u gradskoj vijećnici i susret gradonačelnika te je gradonačelnik Zoran Gregurović pozvao svog poljskog kolegu Józefa Kowalczyka da posjeti Krapinu. Uz ostale poklone karakteristične za grad Krapinu, gradonačelnik je svome poljskom kolegi poklonio personalizirani dres hrvatske nogometne reprezentacije.


Drugog dana boravka u Poljskoj, u subotu, članovi Gradskog puhačkog orkestra Krapina posjetili su Krakow te uz stručno vodstvo na hrvatskom jeziku obišli staru gradsku jezgru s mnoštvom povijesnih znamenitosti.
Trećeg dana boravka Gradskog puhačkog orkestra Krapina u Poljskoj u Mszani Dolni održan je 11. po redu Međunarodni festival puhačkih orkestara sa sudjelovanjem orkestara iz Poljske i Slovačke uz naš orkestar. Program je započeo mimohodom svih orkestara ulicama grada do gradskog stadiona na kojem su na velikoj pozornici održani nastupi orkestara. Gradski puhački orkestar Krapina izveo je na ovom nastupu svoj novi repertoar modernih kompozicija. Niti na samom nastupu nisu izostale čestitke domaćina za uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije uz opasku da je cijela Poljska navijala za Hrvatsku.

Pogledaj ove slike na Flickru