Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović obišao je u petak 27. srpnja 2018. godine gradilište na kojem su počeli radovi na izgradnji produžetka Ulice Frana Galovića. Gradu Krapini sredstva za taj projekt odobrena su na natječaju za Programe ruralnog razvoja, mjera 7.2. Tim projektom povezat će se cesta koja vodi sa Zagorske magistrale prema gospodarskoj zoni i centru.
– Time će se rasteretiti dobar dio prometa prema gradu i otvorit će se ulaz prema gospodarskoj zoni i povezati ga s centrom. Na natječaj su pristigle četiri ponude i izabrana je ona najpovoljnija, a to je ponuda tvrtke Jedinstvo d.o.o Krapina – rekao je gradonačelnik Gregurović.
- Cesta će biti širine sedam metara, napravit će se nogostup, javna rasvjeta i izmjestit će 20 kilovatni kabel te se urediti pokos Krapinčice, postavit će se i kolektorske cijevi, tako da se poslije ne treba više kopati cesta. Tako će se dobiti uređen ulaz s južne strane grada. Rok za završetak radova je osam mjeseci i nadam se za će ova cesta postati nova žila kucavica za grad Krapinu – istaknuo je gradonačelnik.
U pratnji gradonačelnika bio je i direktor tvrtke izvođača radova, Jedinstva d.o.o. Krapina Josip Mihalić, koji je dodao kako su radovi počeli prije nekoliko dana i da će cesta značiti puno za gospodarstvo grada.
Gradonačelnik Gregurović je istaknuo kako će razvoju gospodarske zone doprinijeti i nedavno otvaranje natječaja od strane Hrvatskih cesta za izgradnju druge faze spojne ceste od Začretja do Krapine. Radi se o fazi do Lepajaca, nakon koje slijedi treća faza od Lepajaca prema Krapini, a odobreno je da ta treća faza dođe do gospodarske zone.

Pogledaj ove slike na Flickru