U nedjelju, 26. kolovoza 2018., u krapinskoj Festivalskoj dvorani proslavljena je jedna od tri velike obljetnice koje Grad Krapina slavi ove godine – 420 godina od zasjedanja Sabora na Starom gradu u Krapini. Iako je prvotno bilo zamišljeno da proslava uz koncert Đanija Stipaničeva bude održana baš kod Starog grada, loše vrijeme je sve preselilo u Festivalsku dvoranu, no to nije umanjilo značaj i doživljaj ove prigode.

– Ove godine Krapina obilježava i 820 godina od prvog pisanog spomena imena Grada Krapine te 25 godina otkako je Krapina grad u sadašnjem ustroju lokalne samouprave, a izuzetno je važna i ova obljetnica, 420 godina od zasjedanja Hrvatskog sabora na Starom gradu u Krapini. Tamo je održano ukupno pet zasjedanja u vrijeme najvećih turskih osvajanja, što dokazuje koliko je Krapina grad bogat poviješću, koju ne smijemo zaboraviti – rekao je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, koji je bio domaćin brojnim visokim uzvanicima – Žarku Tušeku, koji je ujedno bio i izaslanik predsjednika Sabora RH, potpredsjedniku Sabora RH Siniši Hajdašu Dončiću, ministru gospodarstva, poduzetništva i obrta Darku Horvatu, koji je ujedno bio izaslanik predsjednika Vlade RH, saborskim zastupnicima Mariji Puh, Marku Vešligaju, Tomislavu Sokolu, Mati Čičku, Davoru Ivi Stieru i Domagoju Ivanu Miloševiću, državnom tajniku u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mariu Antoniću, krapinsko – zagorskom županu Željku Kolaru, brojnim gradonačelnicima i načelnicima te ostalim uzvanicima i gostima koji su ispunili gledalište Festivalske dvorane i uživali u izvedbama Đanija Stipaničeva.

Đani Stipaničev, koji je kao poseban glazbeni gost, pjevao i zabavne i zagorske hitove, uveličao je svojim nastupom ovu značajnu obljetnicu, a tim je svečanim događajem završila manifestacija Ljeto u Krapini. No, ujedno je to bila i uvertira u najvažniji krapinski tjedan, Tjedan kajkavske kulture, čije će otvorenje biti sljedeće nedjelje, 2. rujna.