Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Krapina je prva hrvatska jedinica lokalne samouprave u kojoj je uređena šetnica s edukativnim pločama o aktivnosti “Hodanjem do zdravlja” iz Nacionalnog programa “Živjeti zdravo”. Cilj programa je borba protiv kroničnih nezaraznih bolesti, odnosno, promicanje zdravlja i zdravih stilova života. Posljednje statistike pokazuju da su upravo kronične nezarazne bolesti četvrti uzrok smrtnosti u Europi, koje se mogu vrlo dobro prevenirati, posebice preko tjelesne aktivnosti. Uređenje 1800 metara šetnice uz potok u Ulici Ante Starčevića lokalna je inicijativa Grada Krapine, dok je na inicijativu Gradskog društva Crvenog križa Krapina ondje postavljeno deset promidžbenih ploča koje potiču šetače na tjelesnu aktivnost.


– Mislim da se možemo pohvaliti nečim zbilja zanimljivim i korisnim, a to je ovih 900 metara šetnice. Naravno, ako uzmemo i drugu obalu, onda je to 1800 metara šetnice, a Krapina se može pohvaliti ukupnom dužinom od tri kilometra šetnice do mosta na sjeveru grada. Možemo biti ponosni jer ovime doprinosimo poticanju zdravih navika kod naših građana – zaključio je Kozina.
Novouređenom šetnicom prošetali su djelatnici GDCK-a Krapina, kao i mališani iz krapinskih dječjih vrtića. Partneri na projektu uređenja krapinske šetnice bili su Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Hrvatski Crveni križ, Grad Krapina i GDCK Krapina.

Pogledaj ove slike na Flickru