Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

U Krapini je potpisan ugovor o javnoj nabavi radova za izgradnju Poslovno – tehnološkog inkubatora Krapinsko – zagorske županije, koji će biti smješten u Poslovnoj zoni Krapina Nova – zapad. Potpisali su ga krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i direktor tvrtke Zagorjegradnja d.o.o. Zvonimir Galić.

– Zahvaljujući Srednjoj školi Krapina, koja ima izvrsne odnose s jednom japanskom firmom koja se bavi robotikom, i ovdje će biti centar za robotiku te firme za jugoistočnu Europu i svaka nova tehnologija najprije će doći ovdje te će je moći upoznati učenici i naši poduzetnici. S druge strane, tu će biti i strojevi koje će moći koristiti poduzetnici za neke male serije za koje im se ne isplati kupovati tako skupe strojeve – rekao je župan Kolar.
Ravnatelj SŠ Krapina Ivica Rozijan rekao je da škola postiže odlične rezultate iz područja strojarstva i elektrotehnike.
– Razvoj Poslovno – tehnološkog inkubatora omogućit će usavršavanje učenika i njihovih mentora u području novih tehnologija, a s druge strane, bit će dobar bazen kvalitetne radne snage za gospodarstvenike koji će se uključivati u razvojne programe – kazao je ravnatelj Rozijan.
Zoran Gregurović je pak istaknuo da je kao gradonačelnik Krapine iznimno sretan što napokon kreće realizacija projekta.
– Grad je sudjelovao s dodjelom zemljišta u Poduzetničkoj zoni. Ovaj inkubator dobro će doći i Srednjoj školi Krapina i Veleučilištu Hrvatsko zagorje Krapina te zahvaljujem svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta – zaključio je gradonačelnik Gregurović.
Direktor tvrtke izvođača radova Zvonimir Galić istaknuo je da će se uz pomoć projektanta i suradnju s nadzorom, potruditi maksimalno poštivati rokove, kako bi to bio jedan reprezentativni objekt za sve one koji će ga koristiti.