Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Povodom obilježavanja Dana neovisnosti Republike Hrvatske i Dana branitelja krapinsko – zagorske županije, na Gradskom groblju u Krapini, kod središnjeg križa zapaljene su svijeće i položen vijenac, u spomen na sve poginule i umrle branitelje. Učinile su to delegacije Krapinsko – zagorske županije, vijećnika Županijske skupštine, Grada Krapine, zagorskih gradova i općina, MUP-a, Ureda državne uprave u KZŽ, Vatrogasne zajednice KZŽ te delegacije braniteljskih udruga koje djeluju na području Krapinsko – zagorske županije.
Gradonačelnik Krapine Zoran Gregorović, koji je svijeće zapalio zajedno sa svojim zamjenicima Dragom Kozinom i Brankom Varjačićem te predsjednikom Gradskog vijeća Ivicom Hršakom, također je svima čestitao Dan neovisnosti RH, a zagorskim braniteljima njihov dan.
– Ovo je prigoda da se prisjetimo svih koji su dali svoje živote za Domovinu i koji su dali svoj doprinos tome da bismo danas mogli živjeti u demokratskom društvu, u kojem se može izražavati svoje mišljenje. Možda to još nije na razini kako su naši branitelji u startu to priželjkivali i zamišljali, no na svima nama je, ne samo na onima koji obnašaju određene funkcije, već na svim stanovnicima Hrvatske, da se potrudimo da nam bude bolje u našoj Domovini – istaknuo je gradonačelnik Gregurović.
Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar također je iskoristio priliku da svim građanima čestita Dan neovisnosti RH, a posebno zagorskim braniteljima njihov dan.
– Doprinos Zagoraca u Domovinskom ratu je izuzetno velik – njih više od 11.000 bilo je u apsolutno svim postrojbama hrvatske vojske i policije, a ne smijemo zaboraviti ni da je prvi hrvatski predsjednik, kao vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH bio Zagorac. Ovo je svakako datum koji treba pamtiti i obilježavati ga na ovakav dostojan način. Ono što je meni posebno bitno, jest da sve braniteljske udruge koje rade na području KZŽ, MUP i vatrogasci, koji su također dali velik doprinos u Domovinskom ratu, gradovi, općine i županijski vijećnici, zajedno obilježe taj datum. Naime, mobilizacija 103. zagorske brigade, kroz koju je prošlo preko 7500 Zagoraca i koja je naša domicilna brigada, koje sam i osobno bio pripadnik, bila je upravo prvi puta tada mobilizirana. Stoga su se branitelji složili da upravo toga datuma treba obilježavati Dan zagorskih branitelja – objasnio je župan Kolar.

Fotografije možete vidjeti ovdje.