Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

U četvrtak 6. prosinca 2018. godine, povodom Dana Grada Krapine, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća, koju je otvorio predsjednik Ivica Hršak. Gradonačelnik Zoran Gregurović osvrnuo se na najvažnije projekte realizirane u proteklih godinu dana te projekte koji predstoje u narednom razdoblju.

– Puno toga se radilo, ono što je meni najdraže, iako financijski nije najveće, to je nastavak izgradnje, uređenja i opremanja igrališta na području grada. Ove godine je izgrađeno novo igralište u naselju Šabac, uređena su igrališta kod Osnovne škole Augusta Cesarca, a druga postojeća igrališta su dopunjavana novim dječjim spravama. U komunalnoj infrastrukturi je niz projekata koji su započeli, ono što mi je drago jest da su kroz Mjeru 7.2. odobrena sredstva za izgradnju produžetka Ulice Frana Galovića, gdje su radovi pri kraju. Što se tiče rekonstrukcije državne ceste D74 od Žutnice prema općini Jesenje, izdana je građevinska dozvola te je u tijeku rješavanje imovinsko – pravnih odnosa i nadamo se da će ići javna nabava u drugoj polovici iduće godine. Dobivena su i sredstva u iznosu od 600 tisuća kuna za projekt izrade dokumentacije Šemničkih Toplica – rekao je gradonačelnik.

Na sjednici je također predstavljen projekt “Crne kraljice”, projekta od iznimne važnosti za Krapinu, koji će u još većoj mjeri doprinijeti gospodarskom, kulturnom te nadasve turističkom razvoju grada. Projekt je predstavio arhitekt Tomislav Vreš.
– Za taj nam je projekt iz europskog programa “Konkurentnost i kohezija” odobreno oko 2,5 milijuna kuna za izradu projektne dokumentacije za stavljanje u funkciju lokaliteta Stari grad i Josipovac, s idejom visećeg mosta iznad Krapine koji bi spajao ta dva lokaliteta. Trenutno nam je najveći problem kako namaknuti sredstva za onaj naš udio sufinanciranja, kroz kreditno zaduženje ili na neki drugi način – otkrio je gradonačelnik.

Izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, saborski zastupnik Žarko Tušek, rekao je kako je Krapina grad građanske i kršćanske tradicije, promocije hrvatskog identiteta, hrvatske kulture i tradicije rada, stvaranja novih vrijednosti i jedan od onih ponajvećih bisera koje Hrvatska ima u svojoj cijelosti i kroz stoljetnu povijest.
Sjednici je prisustvovao i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednik Skupštine grada Zagreba Andrija Mikulić. Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić istaknuo je pak kako se intenzivno radi na tome da se još jače poveže Zagorje i Zagorce sa Zagrebom.
Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar govorio je o dobroj suradnji Županije i Grada.
– Doprinos Krapinsko – zagorske županije razvoju Krapine će prije svega ove i sljedeće godine biti kroz izgradnju poduzetničkog inkubatora. To je pojedinačno najveća investicija, vrijedna oko 34 milijuna kuna i to će biti velika potpora gospodarstvu, ne samo Krapine, nego čitave Krapinsko – zagorske županije i potpora obrazovanju, našim strukovnim školama i Veleučilištu, a suradnja Krapine i Krapinsko – zagorske županije ide i kroz krapinski Festival i Zagorski gospodarski zbor i vjerujem da ćemo u tom duhu i nastaviti – istaknuo je župan Kolar.
Na svečanoj su sjednici dodijeljena priznanja najzaslužnijim pojedincima za 2018. godinu. Tako su Povelje grada Krapine dobili Mirko Majsec, Darko Ranogajec, Davor Šimunović, Marijan Suhodolčan i Damir Grilec, a Plakete Udruga “Hrvatska žena” Krapina, Josip Hršak te Vladimir Haramina. Mala plaketa dodijeljena je Emi Cindrić, dok je Željko Slunjski dobio Priznanje gradonačelnika za promicanje Festivala kajkavskih popevki i grada Krapine.
Prisutnima se obratio i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, koji je gradskoj vlasti čestitao na svemu učinjenom i čestitao nagrađenima. Povodom Dana Grada održano je i otvorenje Šetnice dobrovoljnih davatelja krvi te otkrivanje kartozida Državne geodetske uprave.

Pogledaj ove slike na Flickru