Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

U četvrtak 27. prosinca 2018. godine, u prostorijama Gradske vijećnice, gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović sklopio je Ugovor o stipendiranju sa 16 studenata i 9 učenika srednjih škola koji su ostvarili pravo na korištenje stipendije koja iznosi 700 kuna mjesečno (studentska stipendija), odnosno 350 kn (učenička stipendija) i isplaćuje se 10 mjeseci u godini. Grad Krapina trenutno stipendira sveukupno 56 studenata i 9 učenika.
Gradonačelnik Gregurović dodao je kako mu je drago što će stipendije mnogima pomoći jer možda zbog materijalnog statusa ne bi mogli studirati, dok onima izvrsnima to dođe kao svojevrsna nagrada za njihov trud.
Kada se kod nas stipendije jednom dodijele, svi učenici i studenti imaju pravo na njih do kraja školovanja, ako redovno daju godine, tako da se više ne moraju javljati na nove natječaje. Tako iz godine u godinu povećavamo broj stipendija, pa sada nakon podjele ovih ugovora ukupno imamo 65 stipendista, za što je u gradskom proračunu osigurano nešto više od 400.000 kuna – objasnio je gradonačelnik Zoran Gregurović te najavio da će od sljedeće godine mijenjati pravilnik o stipendijama.
– Sada imamo jednu mješavinu bodova što se tiče socijalnog statusa i uspješnosti, pa ćemo to razdvojiti i posebno će se dodjeljivati stipendije po socijalnom kriteriju, a posebno po kriteriju izvrsnosti – zaključio je gradonačelnik.