U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krapina, ekipa Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba prikupila je 344 doze krvi u drugom ovogodišnjem ciklusu darivanja krvi.

Planom za drugi ciklus darivanja krvi odobreno je 550 doza krvi, kako plan nije ostvaren i prikupljeno je manje, GDCK Krapina u suradnji sa Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu Zagreb organizira izvanrednu akciju darivanja krvi u petak, 25. travnja 2014. godine u Restoranu Zagorka Đurmanec u vremenu od 10,00 do 16,00 sati.

Održane su tri akcije dobrovoljnog davanja krvi. Akcijama je pristupilo 392 dobrovoljnih davatelja krvi, a njih 48 zbog zdravstvenih razloga nije moglo dati krv.
Krv je prvi put dalo 11 dobrovoljnih davatelja krvi, a oni su; Špoljar Dario, Despenić Miljenko, Krošlin Lucijan, Slukan Matija, Sever Andreja, Klasić Danijel, Klasić Ines, Hlebec Milan, Kašić Vedran, Škrnjug Stjepan i Vidović Davor. U ovoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi imali smo rekordera za 100 puta danu krv, a to je gospodin Zlatko Curman, Matije Gupca 1, Igrišće, Jakovlje, koji se pridružio 25 dobrovoljnim darivateljima krvi koji su krv dali 100 i više puta.