Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, Krešimir Futivić iz Hrvatskih cesta te Mladen Leich (predstavnik izvođača radova tvrtke Map-trade d.o.o) obišli su radove na sanaciji nadvožnjaka na Zagorskoj magistrali u Polju Krapinskom kod sajmišta. Gradonačelnik Gregurović je istaknuo da se na području grada Krapine puno ulaže u cestovne objekte, što od strane Grada Krapine, što uz pomoć Hrvatskih cesta i drugih.
– Podsjećam da smo napravili rekonstrukciju mosta na Trgu Ljudevita Gaja, rekonstrukciju mosta kod Kotke, Vohlovog mosta, izgrađen je most kod Lidla i napravljeno je nekoliko manjih propusta preko potoka na području grada. Trenutno se radi projektna dokumentacija za most na županijskoj cesti koja ide od Lepajca prema Krapinskim Toplicama, kod željezničke stanice u Velikoj Vesi, jer smo nakon one havarije koja se dogodila na Zagorskoj magistrali prije tri, četiri godine, kad se urušio most, uvidjeli da su svi ti objekti u prilično lošem stanju i da se u njih nije ulagalo od kad su izgrađeni. Isto tako i ovdje, od kad je magistrala izgrađena nije se ulagalo u objekte, koji na sebi imaju prilično pukotina i u lošem su stanju. Nedavno je započela rekonstrukcija nadvožnjaka na Zagorskoj magistrali kod separacije, sad i ovog mosta u Velikoj Vesi koji se, za grad nalazi na jednoj frekventnoj cesti i drago mi je da su Hrvatske ceste prepoznale ozbiljnost situacije. Nažalost tu neće biti kraj, s obzirom na konfiguraciju terena, na području grada još će trebati obnoviti neke objekte, ali važno je da se krenulo s obnovama – istaknuo je gradonačelnik Gregurović.

– Vrijednost radova je oko 730 tisuća kuna, a rok izvođenja je dva mjeseca, što znači da bi trebali biti gotovi do početka turističke sezone. Mi smo u jednom višegodišnjem procesu rehabilitacije objekata, uključujući obnovu tunela i pokosa na državnoj cesti D1, tako da je u posljednjih nekoliko godina ta dionica modernizirana, a modernizacija se nastavlja i dalje. U planu je sanacija mosta Krapina (kod Zagrebačke banke) te sanacija nadvožnjaka Đurmanec 1 i 2 – naglasio je Krešimir Futivić iz Hrvatskih cesta.
– Posao obuhvaća radove na gornjoj i donjoj strani mosta. Na gornjoj strani će se srušiti postojeći kolnik, kolnička ploča će se zamijeniti novom, armiranom betonskom pločom i na to će doći nova pješačka staza s rubnicima te nova odbojna i ograda za pješake te novi asfaltni sloj. S obzirom na to da je most u veoma lošem stanju s donje strane će se sanirati stijena i krila i do betonirat će se nove stijene te će se sanirati preostale betonske površine i na kraju će se sve pobojati s trajnom, elastičnom bojom koja će betonske površine štititi od vremenskih neprilika i prometa. Radovi bi trebali završiti do 15. lipnja – rekao je rukovoditelj radova Mladen Leich iz tvrtke Map-trade d.o.o.

Fotografije