Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Četvrtog svibnja slavi se blagdan Sv. Florijana, međunarodni dan vatrogasaca. Hrvatski vatrogasci prihvatili su Sv. Florijana kao svog zaštitnika po uzoru na europske vatrogasce. Tradicija obilježavanja ovog sveca 4. svibnja traje od sredine XIX. stoljeća u svim vatrogasnim društvima. Posvećene su mu mnoge crkve i kapelice, podignuti brojni spomenici, postavljene slike i kipovi u mnogim crkvama i vatrogasnim domovima.
Vatrogastvo je plemenit i požrtvovan poziv koji ljudima ulijeva povjerenje i osjećaj sigurnosti u zaštiti od požara i ostalih elementarnih nepogoda. Vatrogasci se žrtvuju i ugrožavaju vlastite živote kako bi spasili tuđe živote i imovinu.
Grad Krapina kontinuirano financijski podupire vatrogasnu djelatnost na svom području. Vrlo je bitno da se čuva vatrogasna tradicija, obučavaju mladi ljudi kako bi pravovremeno, kvalitetno i stručno pružili pomoći svima kojima je to potrebno.
Gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović sa zamjenicima i predsjednikom Gradskog vijeća upućuje iskrene čestitke u ime Grada Krapine svim pripadnicima javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava, povodom Međunarodnog dana vatrogasaca i blagdana svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca!