Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krapina, ekipa Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba prikupila je ukupno 499 doza krvi u trećem ovogodišnjem ciklusu darivanja krvi (kroz četiri dana u Pučkom otvorenom učilištu u Krapini prikupljeno je 424 doza, a u akciji u Restoranu „Zagorka“ u Đurmancu 75 doza krvi). Akcijama je pristupilo 581 dobrovoljnih davatelja krvi, a njih 82 zbog zdravstvenih razloga nije moglo dati krv. Valja spomenuti g. Josipa Nucaka iz Krapine koji je jubilarni 100 puta dao krv i pristupio klubu stotkaša GDCK Krapina čiji broj se popeo na 50 članova. Krv je prvi put dalo troje dobrovoljnih davatelja krvi, a oni su Boršić Goran, Kupinić Ivica i Kelava Ante Korto.

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina zahvaljuje dobrovoljnim davateljima krvi koji su se svjesni svakodnevnih potreba za krvlju iskazali i u ovim ljetnim mjesecima kada su povećane potrebe za ovo dragocjenom tekućinom. Sljedeći ciklus dobrovoljnog davanja krvi planiran je od 4. do 11. listopada.