Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

        Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Krapini gradonačelnik Zoran Gregurović potpisao Ugovor o javnoj nabavi radova na izgradnji željezničko-cestovnog prijelaza preko pruge i prilaza prema naselju Dolac sa Zvonimirom Vidukom, direktorom tvrtke Altpro d.o.o. iz Zagreba (izvođač radova). Temeljem provedenog postupka javne nabave odabrana je ekonomski najpovoljnija ponuda ponuditelja ALTPRO d.o.o., Orahovac 4, 10000 Zagreb. Ukupna vrijednost radova iznosi 3.403.978,63 kn s PDV-om, rok završetka radova je 10 mjeseci od dana uvođenja u posao (rok završetka radova uključuje i zakonski definirane rokove za izdavanje uporabne dozvole, odnosno odobrenje za puštanje u uporabu od strane Agencije za sigurnost željezničkog prometa), a uvođenje u posao najkasnije u roku od 15 dana od dana obostranog potpisa Ugovora (što je bilo danas). Bilo je planirano da se potpisivanje održi na parkiralištu kod naselja Hušnjakovo no zbog lošeg vremena održano je u Vijećnici dok je konferencija na tu temu održana na spomenutoj lokaciji.

      Gradonačelnik Gregurović istaknuo je u svome obraćanju novinarima da se na ovom projektu radi već od 2004. godine jer je bilo mnogo problema „na putu“ do realizacije (od ishođenja dozvola, od pribavljanja suglasnosti na projektnu dokumentaciju, rješavanja imovinsko-pravnih odnosa pa do samog financiranja projekta). Muzej krapinskih neandertalaca i Nalazište na Hušnjakovom godišnje posjećuje oko 100.000 posjetitelja i po sadašnjoj uskoj cesti nastaju gužve i poteškoće s odvijanjem prometa i građani često nisu ni mogli doći do svojih kuća. Postojeći ulaz ne zadovoljava niti potrebe Muzeja krapinskih neandertalaca niti potrebe građana naselja Dolac.S izgradnjom ovog željezničko-cestovnog prijelaza izgradit će se osiguran prijelaz preko pruge i cesta prema naselju Dolac s nogostupom, javnom rasvjetom i odvodnjom. Postojeći ulaz prema Hušnjakovom s realizacijom ovog projekta postat će pješačka zona. Sa završetkom ovog projekta poboljšat će se kvaliteta života građana ovog dijela grada Krapine kao i njihova sigurnost. Nakon 15 dugih godina i brojnih problema i skepticizma, optimistično se kreće s radovima. Konferenciji je prisustvovao i Zvonimir Viduka, direktor tvrtke Altpro d.o.o. čiji je sigurnosni uređaj za osiguranje željezničko-cestovnih prijelaza prije 4 godine proglašen najboljom hrvatskom inovacijom te se izvozi čak u Kinu, a postavljen je u brojnim europskim gradovima (Salzburg, Insbrück, Budimpešta, Atena, Martin, Sarajevo…) te se „vozi“ sa svim vlakovima HŽ-a i koji je naglasio da će se posebno potruditi da radovi budu izvršeni i prije roka. Na konferenciji je bio i Mario Antonić, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta koji je kazao da je spomenuta tvrtka dobila poticaje Ministarstva za inovacije i tako uz pomoć tvrtki, u konačnici se pomoglo i ljudima u vidu jednostavnijeg, sigurnijeg, lakšeg i kvalitetnijeg života. Istaknuo je da je ova je tvrtka jasan signal u kojem se smjeru hrvatsko gospodarstvo mora ići i gdje mora tražiti svoj prosperitet.