Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

     Učinak glazbe na naše fizičko i psihičko zdravlje je već dugo neupitan i glazbena terapija postala je dio znanstvene medicine. Skladanje glazbe u svrhu dubokog opuštanja se do sada zanemarivalo te je tome služila glazba Bacha, Mozarta i drugih skladatelja. Ali kako skladatelji nisu skladali djela u tu svrhu, njihova djela nisu u cjelini prikladna za duboko opuštanje. Uzimajući u obzir tu činjenicu i najnovije rezultate istraživanja pijanist Josip Joe Meixner skladao je i snimio na CD glazbu u terapijske svrhe te napisao i knjigu o tome pod naslovom "Glazba kao lijek- samoterapija zvucima koji liječe".

      Knjiga je nastala na temelju autorovog cjeloživotnog bavljenja glazbom i zdravstvenih problema s kojima se suočio, a koje je glazbom umanjio. Svoja iskustva o ljekovitim svojstvima glazbe podijelit će danas u Plavoj dvorani Gradske knjižnice Krapina u 18,00 sati. Ovo predstavljanje knjige dio je manifestacije Mjesec hrvatske knjige 2019. koja je posvećena glazbi, a odvija se pod motom "U ritmu čitanja".