Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

15. studenog 2019. kod Glazbenog paviljona u Parku Matice hrvatske obilježen je dan sjećanja na žrtve Vukovara. Uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i 28. obljetnice masakra u Škabrnji upaljeni su lampioni i održane molitve u znak sjećanja na žrtve Domovinskog rata i slom obrane Vukovara 18. studenoga 1991.

Herojska obrana Vukovara najveća je i najkrvavija bitka Domovinskog rata koja je, iako je grad pao nakon 87-dnevne opsade, ujedno jedna od najznačajnijih pobjeda jer je njome u ključnom trenutku slomljena kralježnica agresorske JNA. Vukovar je i 28 godina kasnije simbol hrvatske upornosti u obrani teritorija, a upravo je u njemu obranjena i na njegovoj žrtvi stvorena današnja Hrvatska. Herojstvo Vukovara udarilo je temelj za kasnije vojne pobjede hrvatskih snaga koje su dovele do potpunog oslobađanja zemlje od srpeske agresije. 

Neka im je vječna slava i hvala!