U subotu 7. prosinca 2019. godine, povodom Dana Grada Krapine, u organizaciji Odreda izviđača “Hrvatsko zagorje“ Krapina u Mihaljekovom Jarku održano je izviđačko druženje “Krapini za rođendan“, koje je okupilo 200 – tinjak izviđača iz raznih krajeva Hrvatske.

– Ovom našom aktivnošću obilježavamo Dan grada, a na naš poziv pridružili su nam se gosti, izviđači iz desetak udruga. Tako su danas s nama izviđači iz Varaždina, Lepoglave, Koprivnice, Križevaca, Pitomače, kao i iz Zagreba i Samobora. Za sve njih pripremili smo maštovite zadatke, natjecanja, izviđačke igre te obilazak našeg grada kako bi ih upoznali s njegovim znamenitostima, kao i općenito s krapinskom poviješću, kulturom i tradicijom – rekao je Nenad Drndić predsjednik Odreda izviđača “Hrvatsko zagorje“ Krapina.
Zamjenik gradonačelnika Krapine Branko Varjačić svim izviđačima poželio je dobrodošlicu u grad povijesti i kulture.
– Iznimno nas veseli ovaj posjet izviđača povodom rođendana našeg Grada i ponosni smo što su došli u tako velikom broju. S obzirom na brojna događanja koja imamo ovih dana u gradu i lijepo vrijeme, vjerujem da će ugodno provesti današnji dan – rekao je Varjačić te dodao kako su izviđači sa sobom donijeli i mnogo robe i hrane za Caritas koja će biti proslijeđena potrebitima, te im na tome zahvaljuje.