Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

     Prenosimo službeno priopćenje Seizmološke službe RH: Jutros 22. ožujka 2020. godine u 06 sata i 24 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su vrlo jak potres s epicentrom kod Markuševca kod Zagreba. Magnituda potresa iznosila je 5.5 prema Richteru, a intenzitet u epicentru bio je VII stupnja MCS ljestvice. Potres se osjetio diljem Hrvatske. U širem epicentralnom podtučju potres je izazvao znatne štete. U 07 sati 01 minutu dogodio se i naknadni potres magnitude 5.0. Možemo očekivati naknadne slabije potrese. Postoji vjerojatnost za jači potres, ali je jako jako mala.

    Gradonačelnik Zoran Gregurović i gradske službe obišle su teren. U Gradu Krapini zasad nema prijavljenih oštećenja na kućama i objektima. Stožer civilne zaštite Grada Krapine, Gradsko društvo Crvenog Križa Krapina, vatrogasna služba i gradske komunalne tvrtke su u pripravnosti. 

     Molimo građane da ne šire paniku, da se štite od korona virusa i da prate upute Stožera civilne zaštite RH