Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

     Temeljem upute Stožera CZ RH, Stožer civilne zaštite Grada Krapine može izdati propusnice fizičkim osobama koje im se obrate sa zahtjevom za izdavanje propusnice zbog obrade zemlje, tj. obavljanja poljoprivrednih radova izvan područja prebivališta.
     S obzirom na učestale upite poljoprivrednika i stožera civilne zaštite danas je objavljeno tumačenje primjene točke II. i III. Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj koje se odnosi na iznimku od napuštanja mjesta prebivališta zbog obrađivanja zemlje izvan mjesta prebivališta i izdavanja propusnice zbog tog razloga. Stožeri civilne zaštite dobili su zeleno svjetlo da fizičkim osobama koje im se obrate sa zahtjevom za izdavanje propusnice zbog obrade zemlje, tj. obavljanja poljoprivrednih radova izvan područja prebivališta, izdaju propusnice.
     Da bi se izdala propusnica u tu svrhu potrebno je dostaviti zahtjev na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. u kojem mora pisati za koga je potrebna propusnica (ime, prezime i adresa) kao i točna lokacija/adresa gdje se poljoprivredne površine nalaze.
     Također, podnositelji zahtjeva dužni su odgovoriti na pitanje da li im je određena mjera samoizolacije.