Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

     U Gradskoj vijećnici Grada Krapine danas je sve bilo u znaku učenika 3 b razreda OŠ Augusta Cesarca koji su svojim vrijednim „virtualnim“ ručicama izradili mali krapinski spomenar/vodič i donijeli ga gradonačelniku Zoranu Greguroviću.
Kako je došlo do izrade ovog zanimljivog virtualnog projekta? Učenici trećih razreda svake godine obrađuju temu Krapina- županijsko središte. Budući da je to ujedno grad u kojem živi, sa svim generacijama učenika učiteljica Nevenka Puh Malogorski iz Osnovne škole Augusta Cesarca radi projektnu nastavu pa je tako željela i u ovom sadašnjem, 3 b razredu. Puno je projekata s učenicima na tu temu bilo, ali ovaj će ipak biti poseban i potpuno drugačiji jer je nastao u virtualnom okruženju, za vrijeme nastave na daljinu. S obzirom na okolnosti u kojima trenutno uče i stvaraju, to nije bilo nimalo lako ostvariti, ali uspjeli su. Učenici su i na daljinu istraživali i učili o Krapini. Nastala je predivna virtualna knjiga koju je započela učiteljica stavivši osnovni sadržaj o Krapini, a u učenici su je dopunili sa svojim radovima.
    U izradi ove knjige sudjelovao je i gradonačelnik Zoran Gregurović koji se kroz kratki video obratio učenicima. Gradonačelnik nije krio svoje zadovoljstvo ovim projektom i naglasio je kako je ovo i izvrstan način za turističku promociju grada jer su mališani vrijedno istraživali i naišli na podatke i činjenice koje ni veliki Krapinčani nisu znali, kao npr. da je u Krapini od 8. 9. 1895. 1. sport bio biciklizam, da se na današnjem mjestu Muzeja krapinskih nendertalaca prodavao benzin i plin…Kako je ovo digitalno djelo svojevrstan „živi organizam“ koji može još rasti, učiteljica je naglasila da će se još mijenjati i dopunjavati, a kako izgleda Krapina viđena kroz najdivnije oči, one dječje, pogledajte ovdje.