Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

    Interdisciplinarni projekt „Muzej odbačenih predmeta“, autorica Irene Boćkai i Ane Katulić, koji je svoju premijeru imao lani u Velikoj Gorici, kreće na ljetnu turneju u sklopu kojeg gostuje u Kninu, Zlarinu, a Muzej će na jedan dan svoj privremeni postav imati i u Krapini (16. srpnja), u dvorištu Galerije grada Krapine.
     Građani su pozvani da donesu jedan predmet koji su odlučili odbaciti, koji je za njih izgubio vrijednost, autorice će ga zaprimiti i postaviti u sklopu izložbe, a građani koji će doći na izložbu i izvedbu imat će mogućnost ponuđene predmete udomiti i ponijeti kućama. Predmeti će se dezinficirati i očistiti tako da nema straha od virusa.
     Podsjetimo, riječ je o projektu kojim se na jedan dan privremeno otvara Muzej odbačenih predmeta. Tako će biti u četvrtak, 16. srpnja u Krapini, u dvorištu Galerije grada Krapine. U uredovno radno vrijeme, od 9 do 17 sati autorice će zaprimati odbačene predmete, a u 20 sati je predviđeno otvorenje izložbe i performans tijekom kojeg će posjetitelji moći udomiti odbačene predmete.
     Sredstva za projekt osiguralo je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske u sklopu programa Razvoja publike u kulturi, nositelj projekta je udruga Trećeprostor u suradnji s obrtom Plartforma, a u Krapini su ih podržali Pučko otvoreno učilište Krapina i Galerija grada Krapine te Grad Krapina.
    Autorice su već danas stigle u Krapinu i srdačno pozivaju građane da se uključe u ovaj zanimljiv projekt!
     Vidimo se sutra u dvorištu Galerije grada Krapine!