Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

     Interdisciplinarni projekt „Muzej odbačenih predmeta“, autorica Irene Boćkai i Ane Katulić, koji je svoju premijeru imao lani u Velikoj Gorici, danas gostuje u Krapini, u dvorištu Galerije grada Krapine.

     Građani su pozvani da donesu jedan predmet koji su odlučili odbaciti, koji je za njih izgubio vrijednost, autorice će ga zaprimiti i postaviti u sklopu izložbe, a građani koji će doći na izložbu i izvedbu imat će mogućnost ponuđene predmete udomiti i ponijeti kućama. Predmeti će se dezinficirati i očistiti tako da nema straha od virusa.

     Muzej odbačenih predmeta počeo je u 9 sati s radom, a do 17 sati autorice će zaprimati odbačene predmete. U 20 sati predviđeno je otvorenje izložbe i performans tijekom kojeg će posjetitelji moći udomiti odbačene predmete.

     Sredstva za projekt osiguralo je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske u sklopu programa Razvoja publike u kulturi, nositelj projekta je udruga Trećeprostor u suradnji s obrtom Plartforma, koji su u lokalnim sredinama partnere pronašli u jedinicama lokalne samouprave, turističkim zajednicama kao i udrugama koje djeluju na tom području.

     Vidimo se danas u dvorištu Galerije grada Krapine!