Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

     Ljetna škola informatike održat će se od 24. do 28. kolovoza 2020. u prostorima Srednje škole Krapina. Za željenu radionicu potrebno je popuniti prijavnicu na https://krik-kr.hr/ljetna20, gdje je i opis radionica i raspored. Nit vodilja ove ljetne škole su igre, ali ne kako ih igrati - nego kao ih izraditi. Program čine: izrada 2d i 3d igara, C# i Android aplikacije, Alice animacije i igre, obrada slike, Arduino i web stranice. Za mlađe je radionica početnici i Scratch. Na početnoj robotici koristit će se mBotovi i blok programiranje, a na naprednoj robotske ruke i Alphabotovi.

     Sve radionice održavat će se uz poštivanje mjere zaštite zdravlja djece. Broj učenika po radionici ograničen je na 12 polaznika. Svi trebaju pripremiti maske, a biti će osigurana dezinfekcija i sjedeća mjesta za računalom na udaljenosti od 1,5 metar. Organizatori škole su SŠ Krapina i KRIK, a podršku i potporu dao je i Grad Krapina.