Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Nakon razornog potresa koji je jučer pogodio Sisačko-moslavačku županiju, Grad Krapina žurno je reagirao te je u kontaktu s nadležnim ministarstvima i službama poslao pomoć stradalim područjima.

S područja Grada Krapine na područja pogođena potresom jučer su upućena 3 vatrogasca iz JVP Krapina sa opremom, zapovjednim i tehničkim vozilom, dok se danas na područje Grada Gline  uputilo zapovjedno vozilo i vatrogasna autoljestva s pripadnicima JVP Krapina i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krapina te vatrogasci iz dobrovoljnih vatrogasnih društava Đurmanec i Straža s autoplatformom. Ostatak članova dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja grada, kao i dodatne snage iz JVP Krapina, također su stavljeni na raspolaganje glavnom vatrogasnom zapovjedniku te će u slučaju potrebe biti angažirani i upućeni na stradala područja.

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina je jučer na poziv Hrvatskog Crvenog križa na stradalo područje uputilo sedam djelatnika i volontera, kao i pokretnu kuhinju. Tamo će ostati do sutra, kada će ih zamijeniti druga ekipa. Također, danas su još dva djelatnika otišla pružiti pomoć osobnim automobilom.

Jutros je i DVD Krapina na područje Gline dostavio prikupljenu odjeću, deke, hranu, higijenske potrepštine te kruh i peciva kao donaciju tvrtke Pekom.

Nadležnim tijelima na raspolaganje su stavljeni i mehanizacija, oprema i zaposlenici komunalnih poduzeća, kao i druga pomoć koju Grad može pružiti.

Također, tvrtka Alu forma iz Krapine je u suradnji s Gradom za stradala područja osigurala donaciju dva sanitarna kontejnera te jedan stambeni.

Osim toga, Grad Krapina je, kao i drugi gradovi te mnoge županije, već osigurao financijska sredstva koja će uplatiti mjestima stradalim u potresu, ali se u ovom trenutku poštuje uputa da se pričeka informacija gdje su najveće potrebe i na koji račun konkretno uplatiti novac.

U ovoj je situaciji najvažnije slušati upute nadležnih službi koje su zaslužne za organizaciju pomoći. Sukladno tome, zahvaljujemo svim pojedincima i pravnim osobama koji su nas kontaktirali i u velikom broju ponudili pomoć stradalom području. Ponavljamo apel Ravnateljstva civilne zaštite da se ne odlazi u potresom pogođena područja kako se ne bi stvarale gužve te nekontrolirano i nekoordinarano volonterstvo koje otežava i usporava rad žurnih službi. Umjesto toga, svi voljni pomoći i svi potencijalni volonteri mogu kontaktirati Gradsko društvo Crvenog križa Krapina na telefon 049/371-141 ili mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. koje će im dati daljnje upute.