HDZ-ov Mladen Gregurović novi je predsjednik Gradskog vijeća Grada Krapine u narednom mandatnom razdoblju, dok su potpredsjednice Željkica Smrekar i Irena Šafranko. Odlučili su tako novoizabrani vijećnici na konstituirajućoj sjednici Vijeća održanoj u četvrtak u Krapini.

     - Nadam se da će ovaj sastav našeg gradskog vijeća raditi u prvom redu za dobrobit grada Krapine, bez obzira na stranačke boje vijećnika. Želim nam svima da imamo ugodnu radnu atmosferu i uvjeren sam da ćemo u naredne četiri godine svi zajedno dati sve od sebe za boljitak Krapine – rekao je predsjednik Gradskog vijeća Mladen Gregurović.

     Novoizabranom predsjedniku i potpredsjednicama, kao i svim članovima Vijeća, čestitao je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.
- Svi smo mi ovdje zahvaljujući građanima koji su nam svojim glasovima na lokalnim izborima ukazali povjerenje jer su prepoznali da se u Krapini puno radilo i žele da se tako dobro nastavi raditi i dalje, što im, siguran sam, možemo obećati. Gradonačelnik sam već u trećem mandatu, vrlo dobro znam potrebe naših građana i slušam njihove prijedloge koje sa svojim timom pretvaram u projekte. Tako ću i nastaviti, a u realizaciji planova i projekata nadam se velikoj podršci svih vijećnika novog Gradskog vijeća - rekao je gradonačelnik.

     - Uistinu vjerujem da ćemo na sjednicama Vijeća voditi dobre i konstruktivne rasprave na dobrobit našega grada i svih njegovih žitelja, da ćemo raspravljati u pozitivnom smjeru. Ne možemo svi razmišljati na isti način, ali vjerujem u pozitivnu atmosferu i donošenje najboljih odluka vezanih uz grad Krapinu – zaključio je gradonačelnik Gregurović.

     Gradsko vijeće Grada Krapine ima 15 vijećnika, a deset mandata u Gradskom vijeću dobila je lista HDZ-a s koalicijskim partnerima, tri mandata dobila je koalicija SDP-HSU, a po jednom mjesto imaju Glas i ZS.

     Prva radna sjednica novog Gradskog vijeća Grada Krapine trebala bi biti održana kroz mjesec dana.