Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Grad Krapina i ove je godine nagradio učenike i njihove mentore koji su ostvarili odlične rezultate na natjecanjima, osvojivši jedno od prva tri mjesta na županijskim i nastupivši na državnim natjecanjima.
Na susretu s učenicima i njihovim mentorima, koji je zbog epidemioloških razloga ovoga puta održan u dvorištu Gradske galerije, a ne tradicionalno u prostorijama gradske uprave, gradonačelnik Zoran Gregurović čestitao je učenicima i njihovim mentorima, istaknuvši da ovi odlični rezultati sada vrijede još i više.
– Znamo da proteklo vrijeme iza nas nije bilo ni lako ni jednostavno, ne samo za učenike nego i za profesore, učitelje, nastavnike koji s njima rade. Općenito ova situacija nije ona na koju smo navikli i vrlo teško je bilo raditi u ovakvim uvjetima i okolnostima. Stoga ovaj uspjeh koji su postigli na natjecanjima je još veći i još značajniji. Na tome čestitam – rekao je gradonačelnik Gregurović.
Kao podršku za daljnji rad, Grad Krapina je pripremio novčane poklone za učenike i mentore.
Nikola Daković, učenik OŠ August Cesarec, bio je prvi iz matematike na županijskom natjecanju, izborio nastup na državnom, te prvi iz biologije i treći iz fizike.
– Trudim se puno, uz pomoć obitelji, roditelja i učitelja koji nas uče, bodre i zalažu se za nas. Važan je interes, da voliš to za što se pripremaš, i onda je sve lakše. Od petog razreda se natječem u matematici, i to mi je najdraže, tu se najviše trudim. Dosta je zahtjevno, ali sve iziskuje trud – kazao je Nikola.
Među uspješnima je i Petra Žnidarić, učenica OŠ Ljudevit Gaj Krapina, prva iz matematike i hrvatskog jezika te druga iz geografije.
– Pripreme su zahtjevne, puno se treba potruditi, što i činim. Nadam se da se taj trud uvijek isplati, trudim se što više postići i puno učim. Moj cilj je biti što bolja u svemu što radim i biti najbolja – ispričala je Petra.
Dragica Šalković, učiteljica matematike iz OŠ Ljudevit Gaj, kaže dodala je da za uspjeh svi trebaju uložiti dosta truda, i učenici i mentori.
– Jako puno treba raditi, gotovo svaki dan, na svakom satu, nakon nastave. Zahtjevan je to i vrlo težak posao. Ove je godine bilo posebno teško jer nismo mogli spajati učenike. Ja sam svoju nastavu većinom odradila preko interneta i na taj način smo puno vježbali – rekla je Šalković.
Ravnateljice dviju škola čestitale su učenicima i mentorima na uspjehu u izazovnoj godini te zahvalile Gradu Krapini na potpori.
– Kolegica i ja smo izuzetno ponosne. Lijepo vidjeti učenike i mentore i voljela bih da ih je još više, ali moramo biti malo i skromni. Vrijeme je bilo teško. Nije bilo lako, znamo koliko su se mučili i koliko su davali od sebe. Čestitam od srca, a isto tako velike zahvale Gradu, gradonačelniku. Drago mi je da netko misli na učitelje i njihov trud – kazala je Vlatka Družinec, ravnateljica OŠ Ljudevit Gaj.

– Ova godina koja je iza nas zaista je bila izazovna, ali učenici i njihovi mentori su dokazali da se i u nemogućim uvjetima i u izazovnim vremenima mogu postići jako lijepi rezultati. Kao što je gradonačelnik rekao, time je i ovaj uspjeh koji je ostvaren tijekom ove nastavne godine zaista velik – dodala ja Matilda Juričev Žigman, ravnateljica OŠ August Cesarec.
Srdačne čestitke svim nagrađenima:

OŠ A.C.
1. LARA VRHOVEC ( 3. mjesto – njemački jezik - županijsko )
2. AMADEJA RIGAČ ( 2. mjesto – biologija, 2. mjesto - engleski)
3. JAN HORVAT ( 2. mjesto – informatika)
4. BORNA TRATINJAK (Lidrano – 1. mjesto)
5. NIKOLA DAKOVIĆ ( 3. mjesto – fizika, 1. mjesto – biologija, 1. mjesto - matematika)

OŠ LJ. G.
1. MILA MAŠIĆ – (Lidrano – 3. mjesto)
2. PATRIK HALUŽAN –n ( 3. mjesto – matematika)
3. LEON BAJCER – ( 2. mjesto – matematika)
4. BORNA GRMOVŠEK – ( 2. mjesto – geografija)
5. DORA SKUPNJAK – ( Sigurno u prometu- 2. mjesto)
6. ENA PAVIĆ – ( 1. mjesto – njemački jezik)
7. LUKA HRŠAK -(1. mjesto – geografija)
8. MATEJ FRAJMAN – ( 1. mjesto – geografija)
9. MARTA ŽNIDARIĆ – (Lidrano – 1. mjesto)
10. PETRA ŽNIDARIĆ – ( 1. mjesto – hrvatski jezik, 1. mjesto – matematika, 2. mjesto - geografija)

 

MENTORICE I MENTORI

OŠ LJ.G.
1. Marija Klasić
( mentorica – Marti Žnidarić )
2. Suzana Pracaić
( mentorica – Mile Mašić )
3. Andreja Klasić
( mentorica - Petre Žnidarić )
4. Vesna Požgaj
( mentorica – Patrika Halužana )
5. Andreja Drašković
(mentorica – Leona Bajcer)
6. Dragica Šalković
( mentorica – Petre Žnidarić )
7. Mirjana Klobučar
( mentorica – Ene Pavić )
8. Kristijan Leskovar
( mentor – Dore Skupnjak )
9.Miljenka Hršak
( mentorica – Luke Hršak, Borne Grmovšek, Mateja Frajman i Petre Žnidarić)

OŠ A.C.

1. Miljenko Ilić
( mentor – Jana Horvat )
2. Erika Tušek Vrhovec
( mentorica – Nikole Dakovića )
3. Natalija Ilić
( mentorica – Nikole Dakovića i Amadeje Rigač )
4. Tanja Poslon
( mentorica – Nikole Dakovića )
5. Ivana Suhodolčan
( mentorica – Amadeje Rigač )
6. Lucija Pavić
( mentorica – Lare Vrhovec)
7. Gordana Kučenić
( mentorica – Borne Tretinjaka )