Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Vijećnici Grada Krapine na 4. sjednici Gradskog vijeća održanoj u utorak donijeli su odluku o dodjeli priznanja Grada Krapine, a jedna od važnijih točki dnevnog reda bila je i rasprava o rebalansu proračuna za 2021. godinu.

Što se tiče priznanja jednoglasnom odlukom Mala plaketa za posebno promicanje imena Grada Krapine biti će dodijeljena Nikoli Dakoviću i Petri Žnidarić za uspjehe postignute na natjecanjima iz znanja i Borni Cesarcu za uspjehe u promicanju sporta i zdravih stilova života kod djece i mladih.

Plaketa Grada Krapine pripast će Suzani Pracaić za doprinos u razvoju obrazovanja i mentorstva, Stjepanu Šalkoviću za uspjehe postignute u unapređenju i modernizaciji strukovnog obrazovanja i izvrsne mentorske rezultate i DVD-u Donja Šemnica povodom 40. godišnjice rada i djelovanja za promicanje volonterizma i uspjehe na zaštiti imovine građana.

Povelja Grada Krapine uručit će se Dragutinu Čavužiću i Marijanu Travenšćaku za osobit doprinos promicanju dobrovoljnog davanja krvi i zdravstvenih programa Hrvatskog Crvenog križa, doc. dr. sc. Rajku Furešu, prim. dr. med. za izniman doprinos u promicanju kajkavštine te osobita postignuća u području kulture, obrazovanja i znanosti. Za izniman doprinos unapređenju gospodarstva povelju će dobiti i Josip Hršak te radiolog Zvonimir Friščić, dr. med. za izniman doprinos u unaprjeđenju zdravstvene skrbi u Gradu Krapini.

Uz dodjelu priznanja jednoglasno je podržan i rebalans proračuna. Tim posljednjim izmjenama planirani su prihodi u ukupnom iznosu od 79.402.625 kuna.

Osim odluke o priznanjima i izmjene proračuna donijeta je i odluka o ustrojavanju urbanog područja Krapina u koje će osim Grada Krapine kao središta ući i Općine Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj. Uspostava urbanog područja omogućava povlačenje europskih sredstava kroz mehanizam Integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU).