Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Najljepše doba godine je prosinac u Krapini, a na blagdan svetog Nikole biskupa, 6. prosinca, Krapina slavi svoj dan.

Program manifestacije „Prosinac u Krapini“ već je počeo, a nastavlja se u petak, 3. prosinca, u 19 sati u Festivalskoj dvorani kazališnom predstavom „Matijaš Grabancijaš Dijak“ HNK u Varaždinu u kojoj naslovnu ulogu tumači Krapinčanka Dea Presečki. Podsjetimo, upravo za ovu ulogu dobila je Nagradu hrvatskog glumišta za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina.

U subotu, 4. prosinca, od 9 do 13 sati na Trgu Ljudevita Gaja možete posjetiti Krapinski medeni sejem, a Društvo Naša djeca od 10 sati u OŠ Augusta Cesarca organizira radionicu, igraonicu i pričaonicu „Čizmica skitnica“. Proslavi Dana Grada pridružit će se i Odred izviđača Hrvatsko zagorje Krapina programom „Krapini za rođendan“ od 10 sati na poligonu u Mihaljekovom Jarku.

Ispred Festivalske dvorane u 17 sati bit će zapaljena druga adventska svijeća uz prigodni program zbora Osnovne škole „Ljudevit Gaj“ i zbora „Bolji svijet“.

Nedjelja, 5. prosinca, donosi koncert klape „Sveti Juraj“ i Orkestra Hrvatske ratne mornarice. U Festivalskoj dvorani počet će u 19 sati. Besplatne ulaznice mogu se podići na blagajni Festivalske dvorane do petka od 13 do 17 sati i sat vremena prije koncerta, a ulaz je moguć uz predočenje covid potvrde ili negativnog testa.

Program na blagdan u ponedjeljak, 6. prosinca, počet će u 10 sati svečanom svetom misom u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa, a svečani program u Festivalskoj dvorani počet će u 12.30 sati. Ulaz je slobodan i moguć uz predočenje covid potvrde ili negativnog testa.

U utorak, 7. prosinca, u Gradskoj knjižnici u Krapini, s početkom u 18 sati, gostovat će Vladimir Šenjug i bit će otvorena izložba „Kinč u narodnim običajima” Božene Lacković.

Manifestacija „Prosinac u Krapini“ nastavlja se u petak, 10. prosinca, kada će na Dječjem odjelu Gradske knjižnice u 18 sati početi „Pričolandija: Dugo putovanje maloga vuka“.

Različita događanja odvijat će se u Krapini sve do 30. prosinca. Gradonačelnik Zoran Gregurović poziva sugrađanke i sugrađane i uvijek drage goste da posjete programe u Krapini.

– Zajedno slavimo Dan Grada Krapine i pripremamo se za najljepše blagdane u godini, one božićne. Uvijek smo bili dobri domaćini pa i sada pripremamo bogat program, u kojem svatko može pronaći nešto za sebe, od najmlađih do najstarijih. Pozivam sve da nam se pridruže. Uz podsjećanje da to učine u skladu s važećim epidemiološkim mjerama. I s nadom da ćemo već iduće godine imati druženja bez ograničenja – pozvao je gradonačelnik Gregurović.