Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

S žalošću pišemo ove retke.. Naime, jučer, 31. ožujka 2022. nas je napustila Višnja Korbar, dugogodišnja redovita sudionica Festivala kajkavskih popevki u Krapini. Višnja je rođena Krapinčanka, odrasla u Pregradi. Jedna je od naših najpopularnijih pjevačica zabavne glazbe šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Rijetki su pjevači koji su od prve godine našeg dragog Festivala kajkavskih popevki njegov sastavni dio, a to je bila Višnja koja je nastupala na festivalskoj pozornici sve do 2010. godine. Ova kraljica Krapinskog festivala uvijek je zračila pozitivnom energijom i kroz popevke širila ljubav prema domačoj reči. Velika joj hvala na svemu, a njezine antologijske pjesme Šala bila, šala bu, Tancaj, tancaj, Pri veseloj Zagorki, Francek mota iza plota, Kak vragu na rep stati, Rođena vu Krapini navek će pričati priču o jednoj predivnoj pjevačici iz Krapine koja je na festivalskoj pozornici svoju dušu izlijevala u tople kajkavske note.