Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Novoosnovano Dječje gradsko vijeće Grada Krapine danas, 4. travnja održalo je konstituirajuću sjednicu u Gradskoj vijećnici Grada Krapine na kojoj im se na samom početku obratio gradonačelnik Zoran Gregurović koji nije krio zadovoljstvo njihovim dolaskom. Ukratko im je kazao za što je sve Dječje gradsko vijeće zaduženo i s radošću ih je obavijestio da će sljedeće godine u Proračunu Grada Krapine osigurati sredstva za projekt Dječjeg gradskog vijeća po njihovoj želji, a na svima njima je zadatak da kroz svoje sastanke iznesu svoje ideje i prijedloge. Nakon uvodnih riječi pristupilo se glasanju za predsjednika/zamjenika predsjednika Dječjeg gradskog vijeća. Nakon održana 3 kruga, u posljednjem je krugu Luka Hršak, učenik 6. c razreda OŠ „Ljudevit Gaj“ izabran za krapinskog dječjeg gradonačelnika, a za zamjenika Luka Horvat, učenik 6. a razreda u OŠ „Ljudevit Gaj“. Voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Klara Suhodolčan obavijestila je vijećnike da će se redovito sastajati, ali da joj se sa svim prijedlozima i upitima mogu slobodno obratiti.
Vijeće je osnovano kao savjetodavno tijelo Grada Krapine s ciljem boljeg i potpunijeg ostvarivanja prava i potreba djece i njihovog participiranja u procesu donošenja i provedbe odluka koje utječu na kvalitetu života u gradu Krapini. Dječji gradonačelnik se bira na mandat od 2 godine i nema mogućnost ponovnog izbora. Djelokrug rada Vijeća obuhvaća sljedeća područja: promicanje dječjih prava i obveza, skrb o zaštiti okoliša, brigu o potrebama socijalno ugrožene djece, promicanje prava djece s teškoćama u razvoju, nacionalnih i vjerskih manjina…..
Želimo im puno uspjeha u radu!