Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Gradonačelnik Gregurović: Grad nisu samo asfalt i cijevi, grad čine ljudi, grad čine naše udruge!

U Galeriji grada Krapine uručeno je 19 ugovora udrugama iz iz područja socijalne skrbi i zdravstva te poljoprivrede i lovstva u ukupnom iznosu od 187 500 kuna.

Sredstva za rad u 2022. godini osigurana u gradskom proračunu, odobrena su za 15 udruga iz područja socijalne skrbi i zdravstva, dok su 4 su ugovora uručena udrugama iz područja poljoprivrede i lovstva. Ugovore je s predstavnicima udruga potpisao gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović.

-Sigurno da bi udrugama trebalo i više pomoći, no međutim ima ih puno, a kada kolač dijelite na više šnita, one su manje. U svakom slučaju Grad iz godine u godinu pokušava osigurati sve više sredstava za njihov rad i funkcioniranje, jer ono što uvijek naglašavam, grad nisu samo asfalt, cijevi i određeni infrastrukturni radovi, grad čine ljudi, grad čine naše udruge i svi oni čine jedan život grada – rekao je gradonačelnik uz zahvalu udrugama s gradskog područja na vrijednom radu i zalaganju.

-Oni odvajaju ono što je danas najvrijednije, a to je svoje slobodno vrijeme da bi radili u svojim udrugama i na taj način pomagali zajednici – dodao je Gregurović te podsjetio kako se sredstva dodjeljuju i za udruge u kulturi kao i u sportu preko Krapinskog športskog saveza.

Drago Kozina uime Udruge umirovljenika koja broji 506 članova istaknuo je kako ovaj čin znači mnogo za sve udruge koje su se prijavile na natječaj.

-Što se tiče Udruge umirovljenika, mi smo zadovoljni. Moram reći da je Grad tolerantan kod prikaza troškova jer znamo kakva je godina iza nas. Uzima se u obzir da imamo i režijske troškove, a bez toga ne možemo. Ako bilo što organiziramo, morate sjesti nekud, morate upaliti svjetlo, morate se ugrijati, morate telefonirati. Sve to košta – rekao je Kozina.

Vjeko Vinski, predsjednik Lovačkog društva Škarićevo koje je dijelom aktivno na području Grada Krapine, a dijelom na području Općine Petrovsko istaknuo je kako gospodare s 1100 hektara zemljišta te sitnom i fazanskom divljači, zečevima i srnama.

-Sada imamo problema jer su nam se pojavili čagljevi. Zahvaljujem Gradu Krapini na potpori, odnosno dodijeljenim sredstvima koja će nam poslužiti za izgradnju potpornog zida kod našeg lovačkog doma te dijelom za izgradnju visokih čeka – rekao je Vinski.

Udruge iz područja socijalne skrbi i zdravstva kojima su odobrena sredstva su: HVIDRA, Udruga distrofičara, Udruga umirovljenika, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama, Društvo invalida rada, Udruga Europa Donna, Sindikat umirovljenika, Udruga dijaliziranih, Udruga slijepih Krapinsko-zagorske županije, Društvo osoba oštećena sluha, Udruga „Moji dani“, Udruga oboljelih od dijabetesa, Društvo multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije te Hrvatski časnički zbor Hrvatskog zagorja.

Lovačko društvo Škarićevo, Lovačko društvo Krapina, GD Krasnica, Udruga vinogradara, vinara i voćara Sv. Juraj – Jurašak, udruge su iz područja poljoprivrede i lovstva kojima je Grad pružio potporu.


U ime svih udruga zahvalila je udruga Hrvatski časnički zbor Hrvatskog zagorja.