Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Nakon što je NK Zagorec Krapina osigurao naslov prvaka 3. Hrvatske nogometne lige Središte, u subotu je pred domaćom publikom potvrdio ovaj povijesni uspjeh pobijedivši NK Gaj Mače rezultatom od 4:1.

Uz brojne ljubitelje nogometa i fanove krapinskog nogometnog kluba, proslavi velikog dana za zagorski nogomet pridružio se i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović koji je naglasio kako se Grad uvijek veseli uspjesima svojih klubova.

-Sretni smo i zbog rukometaša, sretni smo bili i zbog mažoretkinja, a danas smo posebno sretni zbog Zagorca. To je i odlična prezentacija grada – rekao je Gregurović čestitavši treneru Damiru Milinoviću koji je, kako kaže, odličan trener, pedagog i čovjek.

Grad Krapina je u sam Športsko-rekreacijski centar Podgora gdje se odigrala ova utakmica uložio značajna sredstva, a kako je istaknuo gradonačelnik, riječ je o jednom od ljepših sportskih centara u ovom dijelu Hrvatske.

-Naravno da tu nećemo stati jer imamo ideje za dalje, za uređenje centra ne samo za nogomet, nego i za druge sportove – poručio je Gregurović.

Da je ovo velik dan za zagorski nogomet potvrdio je i predsjednik Nogometnog saveza Krapinsko-zagorske županije Stjepan Merkaš.

- Iako možda nismo vjerovali ni mi, kao ni nogometna javnost, napravili smo čudo. Nakon niza pobjeda, danas su ostvarili još jednu i osigurali kvalifikacije za ulazak u Drugu HNL. Ovaj kraj to zaslužuje i nadam se da ćemo uz sportsku sreću, znanje i kvalitetu koju smo pokazali to i ostvariti – rekao je Merkaš izrazivši ponos na njihov najjači klub.

NK Zagorec bodrio je i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar koji je čestitao klubu na ovom uspjehu.

-Želim im puno sreće u kvalifikacijama kako bi potvrdili ovu sjajnu formu i rezultat, ušli u Drugu HNL, a onda će se i Županija uključiti u financiranje kluba – zaključio je župan.

Nakon posljednje prvenstvene utakmice, zagorskog derbija između NK Zagorca Krapina i NK Gaja Mače uslijedila je svečanost dodjele pehara, a proslava je bila upotpunjena i prigodnim zabavnim programom.