Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Svjetski dan roditelja obilježava se 1. lipnja, a važan je podsjetnik na vrijednost i važnost obitelji kao zajednice koja promiče zajedništvo, slogu i zdravlje kao najveće vrijednosti. Svjetski dan roditelja odaje priznanje roditeljima koji se nesebično, vlastitim primjerom svakodnevno trude ulagati u razvoj i zaštitu najmlađih članova društva te naglašava važnost roditeljske uloge. Njime se također promiče razvoj zdravih okolina, zajednica i sustava te se osigurava njihova održivost.
Od 1980-ih, važna uloga obitelji sve je više u fokusu međunarodne zajednice. Generalna skupština UN-a usvojila je niz odluka i 1994. proglasila Međunarodnom godinom obitelji. Naglašavajući ulogu roditelja u odgoju djece, Svjetski dan roditelja također prepoznaje da obitelj ima primarnu odgovornost za skrb i zaštitu djece, za razvoj njihove osobnosti. Također naglašava kako bi djeca trebala odrastati u obiteljskom okruženju i atmosferi ljubavi, sreće i razumijevanja.
Obitelj ostaje temelj zajednice i društva te ima ključnu ulogu u osiguravanju dobrobiti svojih članova, u obrazovanju i socijalizaciji djece i mladih te brizi za mlade i stare.
Stoga je Svjetski dan roditelja jedna predivna prilika da zahvalimo svojim roditeljima na svemu što čine za nas! Od srca Vam hvala!!!