U četvrtak je u Festivalskoj dvorani u Krapini održana svečana promocija 7. generacije prvostupnica i prvostupnika Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina na kojoj je 80-tak studenata dobilo svoje diplome.
Dekan Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina, Nenad Sikirica je naglasio kako je svečana promocija rezultat velikog rada i truda kako samih prvostupnika i prvostupnica, tako i djelatnika samog Veleučilišta. Zahvalio je svima koji pomažu rad Veleučilišta te dodao kako ova obrazovna institucija trenutno prolazi kroz proces reakreditacije.
Pobrojavši sve aktivnosti i projekte koje provodi Veleučilište svim prvostupnicama i prvostupnicama zaželio je puno sreće u daljnjem obrazovanju ili pak u poslovnoj karijeri.
Brojnim se čestitkama pridružio u ime Grada Krapine zamjenik gradonačelnika Ivica Hršak koji je naglasio kako su neki od njih već u radnom odnosu, a neki tek kreću u taj svijet.
-Ja se nadam da će velika većina njih nastaviti svoje daljnje školovanje. Siguran sam da su u ove tri godine stekli mnoga znanja, iskustva i vještine koje će im biti potrebne i koje će im dobro doći u budućem životu. Grad Krapina zajedno sa Županijom financijski pomaže rad Veleučilišta koje je 2019. godine postalo javno i na taj način smo omogućili besplatno studiranje u Krapini, što je rezultiralo upisom sve većeg broja studenata - rekao je Hršak i poželio svim promoviranima puno sreće i uspjeha u daljnjem životu.
Inače, Veleučilište je ove godine upisalo 100 novih studenata i trenutno ta ustanova broji 320 studenata zajedno s apsolventima. Na Veleučilištu je moguće pohađati jedno između tri studija: informatike, operativnog menadžmenta i studij prometne logistike.