Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Gregurović: Ta žrtva dana za domovinu nikada se ne smije zaboraviti!

Uoči blagdana Svih svetih kod središnjeg križa na gradskom groblju u Krapini položen je vijenac i zapaljene su svijeće za sve preminule s osobitim naglaskom na preminule i nestale branitelje.

Počast preminulima odala je delegacija Grada Krapine predvođena gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem u kojoj su bili i njegov zamjenik Ivica Hršak te predsjednik Gradskog vijeća Mladen Gregurović. Gregurović je kazao kako se uoči Dana Svih svetih već tradicionalno kod križa polaže vijenac i pale svijeće za sve preminule Krapinčane i Zagorce.

-Prisjećamo se svih onih koji počivaju na našim grobljima koji su nam bili bliski, a posebno smo se prisjetili svih onih koji su dali svoje živote za domovinu. Ovo su dani kada se obilaze groblja i kada se sjećamo svih onim s kojima smo bili bliski, ali nikada se ne smije zaboraviti i ta žrtva koja je dana za domovinu - izjavio je Gregurović.

Tomislav Bedeniković, pripadnik Tigrova i tajnik Udruge ratnih veterana Krapinsko - zagorske županije rekao je kako su na današnji dan u mislima s dečkima s kojima su proveli dane u rovovima na bojišnici.

- Kako smo stariji to nam sve teže pada i da se ne lažemo, iako vrijeme prolazi, nama je uvijek jednako teško. Uvijek se rado sjećamo najljepših trenutaka, ali one najteže ne može čovjek zaboraviti i da živi sto godina - poručio je Bedeniković.

Vijence su položile i zapalile svijeće i delegacija Krapinsko - zagorske županije. Zatim delegacija gradova i općina s područja Županije, delegacije Vatrogasne zajednice KZŽ te branitelja KZŽ kao i obitelji preminulih branitelja.

Kako je tom prilikom istaknuo umirovljeni pukovnik i ratni zapovjednik 103. brigade Hrvatske vojske, Žarko Miholić, dan je to kada se odaje počast svim preminulim dragim ljudima diljem Hrvatske.