Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Krajem godine zbrajaju se i analiziraju postignuti rezultati pa tako i oni sportski, a nastavljajući tradiciju nagrađivanja onih najboljih, u organizaciji Krapinskog sportskog saveza, u prepunom amfiteatru Srednje škole Krapina održana je svečana podjela nagrada najboljim sportašima Grada Krapine.
Kako je na samom početku ove prigodne svečanosti istaknuo predsjednik Krapinskog sportskog saveza Saša Kundih, i ove je godine svaki sportski klub imao pravo predložiti po jednog kandidata za svaku kategoriju.
- Nažalost ove se godine nisu svi klubovi odazvali pozivu da za najbolje sportaše predlože svoje članove, stoga u nekim kategorijama nije bilo teško izabrati one najbolje. Možda je ipak najbitnije da je najviše prijedloga stiglo za one najmlađe kategorije, što je dobar znak za budućnost sporta u gradu Krapini - rekao je Kundih te čestitao i zahvalio svim sportašima i sportskim djelatnicima na tome što svoje slobodno vrijeme provode baveći se sportom i pomažući sport.
Istaknuo je isto tako kako su Krapinčani sve aktivniji u sportu, posebice oni najmlađi, a među kojima su najpopularniji dvoranski sportovi. Dodao je kako im je fokus upravo na mladima i cilj klubova je da u njima treniraju i stasaju prvenstveno domaći klinci koji će nakon nekoliko godina uspješno predstavljati Krapinu diljem Hrvatske.
- Trudimo se mladim sportašima osigurati, koliko je najviše moguće s naše strane, sve uvjete za bavljenje sportom pa tako imaju omogućen besplatan prijevoz, besplatne liječničke preglede i opremu. Nažalost, veliki trošak klubovima stvara najam sportskih objekata na koji nam odlazi velik iznos sredstava koja dobivamo iz proračuna Grada, tako da je zapravo ono što nam nedostaje sportska dvorana. To nam je trenutno prioritet jer bez gradske dvorane nema sporta, a glede toga smo u pregovorima s Gradom i javit ćemo se na neki od natječaja kako bi osigurali potrebna sredstva i krenuli s realizacijom izgradnje dvorane koja nam je prijeko potrebna - objasnio je Kundih.
Svečanom događanju prisustvovao je i zamjenik krapinskog gradonačelnika, Ivica Hršak koji je naglasio kako se vidi kontinuirani rast u kvaliteti sporta u gradu Krapini, a posebice napredak u individualnim sportovima, što je kako je istaknuo, jako dobro.
- Na nama je da trasiramo put onima koji se žele baviti sportom pa tako Grad iz godine u godinu za sportske aktivnosti izdvaja sve više sredstava. Pri tome je iznimno bitno ulaganje u infrastrukturu te nakon što smo izgradili novo igralište s umjetnom travom, u narednom nam je razdoblju u planu izgradnja multifunkcionalne sportske dvorane - rekao je Hršak te pojasnio kako je Grad u svom proračunu za 2023. godinu osigurao 1,5 milijuna kuna za rad sportskih klubova na području grada, a što je za 150 tisuća kuna više nego prošle godine.
Izborna komisija Krapinskog sportskog saveza u sastavu Milorad Videković, predsjednik te članovi Saša Kundih, Franjo Vodolšak, Radmila Švaljek, Robert Jurman, Branko Kučko, Branko Krkalo i Nenad Sikirica na osnovu pristiglih nominacija izabrala je najbolje sportaše Grada Krapine u nekoliko kategorija.
U kategoriji najperspektivniji sportaš mlađih dobnih kategorija ( do 14 godina ) najbolji je Dorian Čavužić ( TK Maraton ), na drugom je mjestu Marin Mlakar ( Savate klub Krapina ) dok je treće mjesto pripalo Mateu Bolfeku ( NK Zagorec ). U istoj kategoriji kod sportašica najbolja je Sara Rivetti ( STK Zagorec ) dok je drugo mjesto pripalo Petri Mariji Poslončec ( Savate klub Krapina ). Najperspektivnija ekipa u istoj kategoriji je NK Zagorec Krapina – mlađi pioniri.
Najboljom sportašicom u pojedinačnom sportu od 14 do 18 godina proglašena je Ines Petanjko ( Kickboxing klub „Krapina“ ).
Najbolji sportaš u pojedinačnom sportu od 14 do 18 godina je Florijan Barilar ( Klub alternativnih sportova Krapina ) dok je drugo mjesto pripalo Ivanu Capeku ( Kickboxing klub „Krapina“ ). U istoj dobnoj kategoriji u ekipnom sportu prvo mjesto osvojio je Antonio Gradečak ( RK Zagorec ) dok je drugo pripalo Karlu Stiperskom ( NK Zagorec ).
U kategoriji za najboljeg sportaša odnosno sportašicu koji se natječe u klubovima van Grada Krapine najboljom je proglašena Petra Bračević ( ŽNK Dinamo Zagreb ).
Za promociju sporta priznanja su dobili Trkački klub Maraton i Školsko sportsko društvo SŠ Krapina "Gaj".
U kategoriji krapinski sportski hrčak za razvoj i unapređenje sporta prvo je mjesto pripalo Katarini Žigman ( RK Zagorec ) dok je drugo mjesto osvojio Kruno Frljužec ( Klub alternativnih sportova Krapina ).
Titula najuspješnijeg sportskog djelatnika pripala je Karlu Pernjeku (Savate klub Krapina), a najbolji klub je Rukometni klub Zagorec.
Najbolja sportašica u pojedinačnoj seniorskoj konkurenciji je Marija Markovina ( Trkački klub Maraton ) da bi u istoj kategoriji kod seniora to mjesto pripalo članu istog kluba Anti Radaku. Najbolji sportaš u ekipnoj seniorskoj konkurenciji je Matija Smrekar ( NK Zagorec ), a Nagrada za životno djelo uručena je Josipu Goričanu – Korlji.