Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Dana 12.12.2022. godine u Gradskom društvu Crvenog križa Krapina potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Žene za Zagorje 3 prijavljen na Poziv na dostavu projektnih prijedloga za otvoreni trajni poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“, broj poziva:UP.02.1.1.16., u sklopu ESF Operativnog programa „ Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.482.738,68 kuna, za što će se dodijeliti bespovratna sredstva u 100%-tnom intenzitetu potpore. Projekt će trajati 8 mjeseci i provodit će se na području 4 jedinice lokalne samouprave (Grad Krapina, Općina Đurmanec, Općina Petrovsko, Općina Radoboj), odnosno na području djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Krapina.
Ugovor je potpisao ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Krapina Davor Šimunović. Projektni partneri su: Udruga invalida rada Krapina i jedinice lokalne samouprave s područja provedbe, odnosno Grad Krapina, Općina Đurmanec, Općina Petrovsko, Općina Radoboj, kao i obavezni partneri Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Krapina, Centar za socijalnu skrb Krapina i Centar za socijalnu skrb Zabok, što čini ukupno 7 projektnih partnera.
U sklopu projekta će biti zaposleno 30 nezaposlenih žena koje će pružati potporu i podršku za 180 krajnjih korisnika u nepovoljnom položaju. Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena, zapošljavanjem u lokalnoj zajednici koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva, te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.
Aktivnosti će biti zapošljavanje žena iz ciljanih skupina u svrhu potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju kroz programe zapošljavanja u lokalnoj zajednici.