Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Bliži se Uskrsni sajam u Krapini zahvaljujući kojem će se središtem grada proširiti mirisi uskrsnih muffina i kolača, dok sve posjetitelje očekuje i puno plesa, veselja, animacije, igre i nezaobilaznih proizvoda povezanih s Uskrsom – pisanica te raznih drugih predmeta.
Uskrsni sajam na redu je 1. travnja od 18 sati u Parku Matice hrvatske, dok je u 20 sati na rasporedu koncert popularne Mije Dimšić koji se se održati u Glazbenom paviljonu u parku.
Turistička zajednica Grada Krapine u sklopu projekta „Tradicija na suvremen način“ kojeg je podržalo i Ministarstvo turizma i sporta, u suradnji sa Srednjom školom Pregrada i Školom za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok promovirat će Uskrs u Zagorju na drugačiji suvremen način prilagođen današnjim vremenima.
Tradicionalni uskršnji običaji zagorskog kraja nisu pali u zaborav i zadržani su do danas u zagorskim obiteljima, a najviše se odnose na ukrašavanje pisanica i blagovanje uskrsnih kolača kao što su gibanice od maka i oraha, slatki kruh, salenjaci.
-Ideja projekta bila je povezati turistički gastro proizvod s tradicijom i uskrsnim običajima u Zagorju, na suvremen način – objašnjavaju iz krapinske Turističke zajednice.
Tako će na Uskrsnom sajmu posjetitelji moći kušati novi turistički gastro proizvod, zdrave muffine bez glutena s okusom maka i limuna, oraha i slatkog kruha s jabukama, u specifičnoj glinenoj posudici i u recikliranom papiru, a uređivat će se i izlog najstarije krapinske pekare „Pekom“.