Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Nakon što su već u pretposljednjem kolu potvrdili naslov prvaka, u Gradskoj vijećnici Grada Krapine održan je prijem seniorske ekipe Košarkaškog kluba Krapina povodom osvojenog 1. mjesta i plasmana u 2. Hrvatsku košarkašku ligu centar!

Gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović čestitao je svim članovima KK Krapina na sjajnom uspjehu i naglasio kako mu je posebno drago što je KK Krapina osvojila prvo mjesto i promociju u ligu više

-Ovi dečki su demantirali tvrdnju da Krapina nije grad košarke sa svojim trudim, zalaganjem i htijenjem. Posljednjih nekoliko godina se uistinu jako dobri rezultati postižu od strane naših klubova – rekao je Gregurović.

Na prijemu se razgovaralo i o budućoj suradnji između Košarkaškog kluba Krapina i Grada Krapine, koja se do sada pokazala vrlo uspješnom.

-Mi smo se kao Grad potrudili da u posljednjih nekoliko godina udvostručimo sredstva koja se izdvajaju za sportski savez te da značajna sredstva ulažemo u sportsku infrastrukturu – istaknuo je Gregurović.

Gradonačelnik se dotaknuo problema oko nedostatka termina za treninge te ponudio rješenje.

- Imamo još mnogo planova koji su pred nama. Planiramo kroz uređenje sportsko–rekreacijskog centra u Podgori, kroz ITU mehanizam, pripremiti dvoranu te da na taj način svi imaju dovoljno termina za trening i da svi mogu pokazati svoje talente koji će tada sigurno doći do pravog izražaja – zaključio je gradonačelnik Gregurović.

Branko Kučko, predsjednik KK Krapina, koji je predsjednik kluba od 2011. godine ističe da u klubu trenira više od 80 igrača, što djece, što odraslih.

-Nadamo se i većem priljevu sredstava za drugu ligu jer ona će biti zahtjevnija, puno je skuplja i veća je kotizacija, no budući da su to sve uglavnom zagrebački klubovi, nemamo tolika putovanja, ali nam je zato duža liga – rekao je Kučko.

Trener seniora KK Krapina, Marko Golub kaže kako je trener ekipe već tri godine te otkriva recept uspjeha.

-Kroz zadnje dvije sezone atmosfera je bila odlična, dobra smo ekipa, domaći dečki. Naravno, uvijek dođe do nekih sitnih iskrica, ali to znači da nam je stalo do toga što radimo, a to radimo zato što to volimo. Naša sloga koju smo stvorili kroz druženja je uvijek donijela pobjedu – rekao je Golub te je dao svoja očekivanja za iduću sezonu:

-Ova ekipa, sigurno može do sredine tablice, neću pretjerivati. Ali uz dobre pripreme i veći broj treninga, sigurno možemo i više – zaključio je trener Golub.

Kapetan seniorske momčadi KK Krapine, Bruno Ranogajec kaže kako su svi u klubu sretni i zadovoljni.

KK krapina prijem 3

KK krapina prijem 2