Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

U povodu obilježavanja 151. godišnjice smrti znamenitog Krapinčana dr. Ljudevita Gaja, predstavnici Grada Krapine, kao i gradskih ustanova, na središnjem gradskom trgu, kod spomenika dr. Ljudevitu Gaju, položili su vijenac i zapalili svijeće kako bi se na taj način odalo priznanje jednom od najpoznatijih Krapinčana.

-Grad Krapina odnosno mi Krapinčani uistinu moramo biti ponosni jer je bilo puno osoba kroz povijest koji su obilježili, ne samo ovaj dio Hrvatske, nego i cijelu našu domovinu. Grad Krapina je prepoznat po mnogočemu u domovini i svijetu, a svakako je jedna od tih prepoznatljivosti i naš poznati Krapinčan Ljudevit Gaj. On je uistinu obilježio našu povijest što se tiče jezikoslovlja, ali i mnogih drugih stvari - kazao je u povodu godišnjice smrti dr. Ljudevita Gaja gradonačelnik Gregurović.

Uz gradonačelnika Gregurovića na obilježavanju obljetnice smrti dr. Ljudevita Gaja bili su i njegov zamjenik Ivica Hršak te predsjednik Gradskog vijeća Mladen Gregurović. Uz njih na obilježavanje su stigle i ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Grozdana Pavlović te ravnateljica OŠ „Ljudevit Gaj“ Vlatka Družinec, ravnateljica OŠ Augusta Cesarca Matilda Juričev Žigman te ravnateljica Gradske knjižnice Krapina Maja Vukina Bogović.

Gaj obljetnica smrti 2